sâmbătă, 27 februarie 2010

Bia

Poate faptul că nu am aşternut litere pe această coală să nu fi deranjat pe foarte mulţi. Nici nu pot motiva absenţa prin pierderea mamei că nu ar avea logică. Poate că sărăcia acestor picături în imensitatea oceanului planetar al informaţiei electronice să mă fi determinat să-mi răresc intervenţiile. Unii, puţini cei drept, dar de mare valoare spirituală pentru mine, m-au certat, alţii doar m-au întrebat, iar cei mai mulţi m-au tratat cu indiferenţă.
De ce am revenit? Simplu. Pentru că vreau să atrag atenţia asupra unui nume care sper să facă cinste Sătmarului, sper să devină un nou ambasador al ţinutului nostru într-un domeniu care, nu cu mult timp în urmă, eram vestiţi: scrima. Mai exact floreta feminină, unde nume ca Ecaterina, Marcela sau, mai recent Cristina au încălecat meridianele şi paralelele în toate sensurile. Să sperăm că atsăzi va veni rândul Biei, în acte Bianca Lidia Cuteanu.
Recent, la Zagreb, încurajată şi susţinută financiar de "Informaţia zilei", Bia a reuşit cel mai important rezultat al ei într-un concurs de Cupă Mondială (locul 30 la juniori), care i-a adus şi cea mai bună pooziţie în clasamentul mondial al floretistelor junioare, locul 115.
Se apropie Campionatele Mondiale de la Baku (6 aprilie individual şi 9 aprilie echipe). Să sperăm că Bia va fi selecţionată în echipa României pentru această competiţie. În calitate de dublă campioana balcanică ar avea acest drept, dar nu ştim care este grila de selecţionare a federaţiei.
Conform clasamentelor Cupei Mondiale ale junioarelor, Bia cu 8 puncte este a treia româncă, după Maria Udrea (locul 7 mondial cu 102 p) şi Mirela Ifrim (locul 85 cu 14 p) şi înaintea floretistei Isabelle Stan (locul 134 cu 6 p). In acest clasament mai avem trei românce: Reka Balogh pe locul 247, Silvia Năstase pe locul 280 şi Alexandra Crancău pe locul 304.
Până la debutul mondialelor nu mai sunt competiţii în Cupa Mondială rezervate floretistelor junioare.