miercuri, 7 august 2024

Toată lumea în căruță

    Încă din etapa a treia, odată cu victoria Botoșaniului la Constanța, toată lumea a punctat în clasament. Tot din etapa a treia, de atunci când Dinamo marca la Sf. Gheorghe, nici o echipă nu are punctaj maxim. Toată lumea a marcat și a primit cel puțin două goluri. Penuria de goluri a înregistrat-o echipa de la malul mării al cărei golaveraj este 2-2. Cel mai fructuos atac îl au cei de la Dinamo care cu 11 goluri înscrise anunță un sezon de excepție. Cea mai penetrabilă apărare este cea a CFR-ului cu 9 goluri primite. Nu prea îmi place mie să folosesc cuvinte gen „incredibil” dar ce altceva aș putea spune dacă iau în calcul că pe banca acestora dictator este Dan Petrescu.

    Etapa ce a trecut, a patra, incompletă, nu a diferit prea mult de precedentele. Echipele care anul trecut făceau furori pe unde jucau acum nu numai că nu obțin rezultate, dar jocul lor este de foarte slabă calitate. Rapidul, Farul și FCSB în toate partidele din campionat și sporadic Craiova, CFR și Sepsi au dezvoltat un fotbal sub nivelul loturilor pe care le au la dispoziție. FCSB s-ar putea să regrete că și-a amânat meciul aflat la îndemână, cel cu Botoșani, și nu pe cel ce pare mai dificil, cel din etapa asta, cu Farul. Nu trecem la rezultatele etapei înainte de a lăuda prestația FCSB-ului în preliminariile Ligii Campionilor și să le urăm calificare ușoară în turul trei: Oțelul - Hermannstadt 1-0 scârțâit; Dinamo - Gloria Buzău 4-1 debordant; Farul - Poli Iași 2-0 în patru reprize; Botoșani - FCSB amânat; Univ. Craiova - Petrolul 0-0 șchiop; „U” - CFR 3-2 în Gruia! Slobozia - UTA 0-1 în curs de normalizare; Rapid - Sepsi 2-2 fără aplomb.

    Nu părăsim etapa a patra fără să spunem că gazdele au obținut patru victorii și două egaluri în cele șapte jocuri disputate și că din cele 18 goluri consemnate două treimi le-au realizat ele. Ne așteaptă o etapă în care cinci echipe din primele șase clasate joacă în deplasare, adică trebuie să demonstreze că își merită locurile.

    Sepsi - Univ. Craiova (duminică, ora 19) Derbiul etapei. Un meci în care se întâlnesc singurele echipe care au jucat în play-off anul trecut competițional și se află și acum printre primele șase în clasament. Cum pentru olteni grijile europene s-au pulverizat ne așteptăm la o partidă spectaculoasă cu multe goluri. Calitate și cantitate se găsește, să vedem dacă au și chef!

    UTA - Oțelul (sâmbătă, ora 19) Liderul se deplasează la Arad. O nouă confruntare Dorinel Munteanu - Mircea Rednic, ambii fiind la cârma unor echipe ce arată o creștere de formă. Să vedem dacă este și consistentă și asta nu numai scorul ne poate arăta...

    Petrolul - „U” (luni, ora 19) Era să spun Dridea - Anca. Noroc că m-am trezit din ațipeală. Cred că ardelenii sunt favoriți în acest joc și dacă arată doar jumătate din ambiția și calitatea jocului dezvoltate în ultimul meci, cel din Gruia, nu au cum scăpa cele trei puncte.

    CFR - Slobozia (duminică, ora 22) Nu cred că se mai pot întâmpla minuni. Autostrăzile europene nu s-au închis pentru frânari (pe calea ferată nu aveau suficiente traverse). Chiar dacă nu au primit viză Schengen au convins în Bielorusia. Oricât s-ar slobozi oaspeți vor pleca cu plasa încărcată.

    Poli Iași - Dinamo (luni, ora 22) Prilej pentru bucureșteni de a-și rotunji media de goluri pe meci la cifra 3. Noua față a dinamoviștilor este plină de promisiuni. Este întradevăr bine întreținut tenul sau este doar pomădat cu unsoare vremelnică? Ne-om da seama până culegem livezile.

    Gloria - Rapid (sâmbătă, ora 22) Dacă nici acum...!? Lennon, cu toată amărăciunea din suflet iscată de decesul mamei, nu ar mai putea rămâne prin București dacă nu câștigă nici la Buzău. Oricum creanga pe care a cuibărit se dovedește destul de uscată, gata să părăsească trunchiul. Dacă persistă  cu tâmpeniile lui gen Blazek, sau Petrila conducător de joc va fi vai și amar. Aioani nu-i o soluție nici de moment nici de viitor. L-aș arunca în luptă pe Ungureanu...

    FCSB - Farul (vineri, ora 21) Nu cu mult timp în urmă această partidă ar fi reprezentat derbiul etapei. Acum... Rezultatul depinde în mare măsură și de primul 11 aliniat de gazde, având în vedere necesitatea unui lot proaspăt în vederea returului cu noua echipă a lui Krasniqi, Sparta Praga.

    Hermannstadt - Botoșani (sâmbătă, ora 17) Cenușăreasa etapei. Mulți cred că această partida anul viitor se va disputa la matineu, în liga a doua. Ar fi păcat. Ambele echipe adunând suficienți spectatori în tribune pentru a crea o atmosferă de meci.

    Înăbușiți războaiele!

     

Niciun comentariu: