miercuri, 22 mai 2024

(In)certitudini

     Inițial am vrut să rezerv această Caricatură bilanțurilor. Dar cine se mai uită azi pe statistică? Toți vor senzații tari, titluri bombă sau incursiuni în intimitate. Nu s-au lămurit încă despre acele titluri încărcate de senzațional pe care dacă le pătrunzi în interior vezi că sunt doar niște fâsuri, niște baloane fără consistență. Să nu mai zic de știrile false, știri care abundă, nu numai în presa sportivă, din același motiv: profitul. Stârnită curiozitatea mireanului (ca să nu zic de-a dreptul profanului) acesta apasă alandala pe tastatură oferindu-i impostorului (citește autorului) o audiență care să-i permită un trai mai mult decât decent. Nici nu știu care-i mai vinovat: potlogarul sau naivul?; șmecherul sau inocentul?.

    Pentru a nu cădea în plasa acestor mici șarlatani vă sfătuiesc să căutați de fiecare dată autorul știrilor respective și dacă fenomenul se întâmplă în mod repetitiv nu-i mai citiți aberațiile. Așa fac eu atunci când în titlu sau în poză apare Becali. Bine, nu el scrie. El doar plătește. Nici 10% din intervențiile lui nu se adeveresc. Ca să reduc totul la absurd, nici pe mine n-ar trebui să mă mai citiți. Săptămâna trecută am fost mai mult ca sigur că meciul dintre CFR și Farul se va termina egal. A fost egal 5-1. Aș avea o scuză prin faptul că locul patru din clasament nu ar mai fi avut valoare competițională, anunț care s-a făcut după scrierea articolului. Dar cine se scuză se acuză, așa că...

    Nici partida din Giulești, 2-0 pentru Rapid cu FCSB, nu este relevantă, campionii, de frică sau din comoditate, au venit la stadion cu un autocar plin de rezerve. Până la urmă au încropit un prim 11 împestrițat cu patru-cinci rezerve ce nu au putut suplini absența celor mai valoroși dintre bercenari (scuzați licența!). Spun de frică pentru că anul acesta competițional nu au reușit decât un singur punct din patru jocuri, iar anul trecut doar trei puncte din patru jocuri. De fapt din opt partide au reușit o singură victorie și un meci egal, cu un golaveraj dezastruos: 7-19. Ba a mai înregistrat și două înfrângeri la scor (1-5 și 0-4), prima pe teren propriu.

    Al treilea joc din ultima etapă a sezonului 2023-2024 s-a disputat la Craiova unde Sepsi era cât pe ce să scoată un egal. Nu pot să vă dau prea multe detalii pentru că am profitat de faptul că partida nu mai reprezenta un interes competițional și am participat la Noaptea Muzeelor, un eveniment cultural reușit în curtea și pe simezele Muzeului de Artă, eveniment ce s-a întins până după miezul nopții.

    Până la urmă Corvinul și Oțelul au primit drept de a juca în Europa așa că locul patru din play-off a scăpat de „griji”, iar Clujul a trebuit să trecă de Oțelul (scor 1-0 într-o partidă antrenantă) pentru a întâlni într-un joc decisiv Craiova, duminică, 26 mai, de la ora 20, pe stadionul Ion Oblemenco.

    Jocurile tur ale barajului pentru retrogradare/promovare s-au încheiat cu rezultate așteptate: Botoșani a învins Mioveni (1-0 pe final), iar Dinamo pe cei din Miercurea Ciuc (2-0 din prima repriză). Retururile par interesante. De data asta gazde vor fi echipele ce au evoluat în Liga 2 și poate au pretenții. La Mioveni se va juca azi, vineri, de la ora 20, iar la Miercurea Ciuc partida este programată pentru luni de la aceeași oră 20.

    De-a lungul verii voi reveni cu impresii despre campionatul recent încheiat, vă voi detalia participarea echipelor noastre în sezonul estival al competițiilor europene (Liga Campionilor, Liga Europa și Liga Confederației) și vă voi oferi câteva considerente personale despre Campionatul European, campionat despre care colegii mei în frunte cu Florin Mureșan precis că vă vor ține la curent cu cele mai importante și veridice știri.

    Până atunci de s-ar opri războaiele astea odată!

Niciun comentariu: