vineri, 19 februarie 2021

La polo, după de doi bani speranță cu Germania, am vândut în pierdere paralele Franței

    Așa cum v-am spus, pentru a ne califica în sferturile turneului de calificare pentru Jocurile Olimpice din 2024, trupurile sculpturale ale lotului nostru masculin de polo, ar fi trebuit să învingă în ambele ultime două întâlniri. Cu adversare care se aflau la îndemână din punct de veder valoric, Germania și Franța, echipa României s-a comportat diametral opus.



   Miercuri, România a învins fără probleme, Germania. După primele două sferturi echilibrate, 5-5, băieții noștri și-au dat drumul și pe fondul comportării din ce în ce mai bune în apărare au câștigat cu 4-1, repectiv 3-1 ultimele două sferturi. România - Germania 12 - 7.

  Joi în schimb, tactica pregătită de tehnicieni a fost total greșită. Echipa din Hexagon s-a aruncat din primele secunde asupra noastră și la sfârșitul primului sfert ne-am mirat că nu au avut avantaj decâ trei goluri (2-5). În următoarele două părți ale jocului, presiunea constantă pusă pe ai noștri a făcut ca diferența să crească constant ajungând la 4-13. Abia în ultimul sfert ai noștri au păstrat aparențele, dar nu prin realizări proprii ci datorită lenii adversarului. România - Franța 7 - 16.

   Cu această victorie Franța a ocupat, la golaveraj în fața Olandei cu care remizase, chiar locul trei, urmând ca în sferuri să întâlnească Grecia, locul doi din cealaltă grupă de calificare. Celelalte sferturi sunt: Muntenegru - Olanda, Canada - Rusia și Georgia - Croația. Dacă am fi câștigat în fața Franței, faptul că pierdusem jocul cu Olanda, ne-ar fi adus ca adversar Muntenegru, formație în fața căreia speranțele noastre ar fi fost oricum nule.

Niciun comentariu: