vineri, 5 februarie 2021

Ospățul oaspeților

 Cinci din cele șapte partide disputate în cadrul etapei a XXI-a a revenit musafirilor. Unele rezultate erau așteptate, altele obținute mai clar decât se întrevedea, iar altele chiar imprevizibile. De fapt gazdele au obținut o singură victorie și aceea, glumind puțin, după închiderea ediției, adică în prelungirea ultimului joc. Ne-ar duce cu gândul cele petrecute în partidele din cursul săptămânii că în acest sfârșit de săptămână vom avea victorii aproape pe linie a amfitrionilor. Nu prea cred!

   Să vedem ce ne așteaptă! Unii ar spune că meciul de duminică seară de pe National Arena ar putea fi derbiul etapei. Eu cred că va fi un galop de sănătate al roș-albaștrilor după ce au scăpat de umilința de a trece pe sub furcile caudine pregătite în Groapă de alb-roșii. E adevărat că măselele lui Colțescu (preferați colții lui Măselescu?) au tocit destul de pregnant intențiile dinamoviștilor, așa că, eliberați de marele stres, Tavi Popescu, Moruțan, Fl. Tănase, Vlad sau Cristea vor zburda în fața unui adversar care nu va putea onora locul în clasament, cum a făcut-o de fapt și ieri în fața „Bătrânei Doamne”. Academicienii vor rămâne repetenți... că tot încep școlile...

   Botoșaniul, în schimb, luni în închiderea etapei, ar putea pune saboți de deraiere pe șinele CFR-ului, ceea ce ar duce la un final de campionat mai lejer pentru cei ce „fac ce spune Becali”. Sper totuși ca ardelenii să facă o partidă memorabilă, renunțând la jocul bătrânesc și folosind o concepție de joc mai apropiată de jocul ofensiv susținut. Visez?

   Singurul derbi de tradiție, de fapt și ăsta contestat de Mititelu, care mai poate avea loc în primul nostru eșalon fotbalistic este cel de la Craiova, între Univ. Craiova și Dinamo. Normală ar fi victoria Băniei pe Ion Oblemenco mâine seară, dar tare mi-e teamă că surescitarea demențială din sânul echipei craiovene îi va împiedica din nou. Ăștia, lupii, mai speră...

   La Mediaș, în etapa trecută, Gaz Metanul a fost oaspete și tot n-a reușit să se impună în fața sibienilor din Hermannstadt. Amu or fi gazde, dar cu adversar mai puternic. Mi-ar plăcea ca transilvănenii să-și apropie cele trei puncte, dar târgoviștenii vin cu un orgoliu însângerta după înfrângerea de acasă cu botșănenii după ce au avut 2-0. Cred că va fi un meci frumos duminică la chindii.

   În deschiderea etapei, în această seară, pe Municipalul din Sf. Gheorghe, ar fi normal să avem un nou festival de goluri în poarta dezorientaților ieșeni. Poate chiar la concurență cu reușitele liderilor. Cine înscrie mai mult? Eu aș prefera cine înscrie mai frumos (aici cred că bucureștenii ar fi mai aproape de realizări deosebite, jocul lor fiind mai spectraculos)? Sepsi, chiar dacă au instalat ATI la stadion (glumesc desigur), au capacitatea și materialul uman să se distreze.

   Arădenii, inexplicabil, au în general o comportare modestă pe teren propriu și peste medie în deplasare. Se va păstra regula? Acum chiar au un adversar facil, Hermannstadt, o echipă într-o oarecare degringoladă. Duminică după prânz ne vom da seama, dar textiliștii nu sunt favoriți cerți.

   Viitorul - Voluntari, luni la Ovidiu, va aduce probabil cea de-a treia victorie gazdelor, dar nci asta nu este așa de sigur, Rednic nu mai este Rednic de altă dată. Plin de ifose și idei care se schimbă de la o etapă la alta (stil, așezare, abordare, lot), e adevărat uneori impuse și de politica de vânzări-cumpărări a echipei, au făcut din „trupa lui Hagi” un nuștiuce(?) fără personalitate cu realizări fortuite.

   Conform clasamentului cel mai slab meci al etapei ar trebui să fie cel de mâine de la Giurgiu, unde se întâlnesc ocupantele locurilor 12 (Astra) și 13 (Argeș) în timpul mesei principale a zilei. Nu vom rămâne cu furculița între dinți decât dacă Budescu mai reușește vreo bijuterie, dar parcă s-a plictisit și el. Dă goluri normale. Poate Malele de la Pitești?

   În concluzie nu cred că va fi o etapă a gazdelor, acestea putându-și apropria maxim 10-12 puncte în opt jocuri, față de cele 16 puncte obținute de oaspeți în doar șapte jocuri. Eu tot mai aștept să-și bage Becali codița la echipa sa, să mai deregleze câte ceva că prea merg bine. Îi mai ajută ce-i drept și arbitri, dar doar acolo unde este necesar. Îmi plac totuși cei enumerați în debutul acestui articol. Să-i vedem și la națională!

Niciun comentariu: