luni, 15 februarie 2021

Tiril Eckhoff la al treilea titlu mondial din trei probe disputate la Cm de Biatlon din Slovenia (Pokljuka)

    Nimeni nu-i poate face nimic norvegiencei. Domină în acest moment biatlonul feminin mondial cum nu-mi aduc aminte s-o fi făcut altă atletă. Bine, nici eu nu le știu pe toate, dar internetul le știe și se poate afla. Apropo de internet! Un sfat pentru mai tinerii și, uneori, mai puțini tinerii internauți. Aveți grijă la sursa informațiilor. Este foarte ușor ca un caracter curat, puțin prea credul și relativ ușor de manipulat să fie atras la început spre gri și apoi spre culori din ce în ce mai sumbre. Atenție la copii!

 

   Așadar Tiril e de speriat. Nu e chiar așa. Cred că a ajutat-o în mare măsură conjuncturile. După aur cu echipa și aur la sprint, iată un aur și la urmărire. Doar la sprint a tras perfect. În rest, pentru titlul mondial la releu mixt (2 fete și 2 băieți care parcurg consecutiv de două ori traseul având fiecare 4 trageri - două culcat și două picioare) a avut 4 ratări din totalul de 11 al echipei, iar la urmărire a mai acumulat două ratări, aici beneficiind de faptul că cine a mers bine la sprint a ratat la urmărire și invers. Ce-ar fi fost dacă Dorothea Wierer (Italia), de exemplu, nu ar fi plecat abia a douăzecea la dublu după peste un minut și 20 de secunde? Wierer a tras perfect și precis ar fi făcut alpinism spre cel mai înalt platou de premiere.

   Franța și-a mai atras o medalie, cea de bronz, prin Anais Chevalier - Bouchet, cea cu argintul de la sprint, iar metalul alb de această dată a atârnat pe pieptul austriecei Lisa Hauser. Nu încheiem înainte de a vă comunica și rezultatul româncei prin adopție. Plecată a 57-a, Elena Chircova a obținut din nou performanțe ridicate în poligon (o singură ratare) ceea ce a adus-o pe locul 50. E greu la 26 de ani să mai capeți viteză în regim de anduranță pe pârtiile de schi fond.

Niciun comentariu: