sâmbătă, 13 februarie 2021

Mare favorită, norvegianca Tiril Eckhoff și-a adjudecat titlul de campioană mondială mai ales datorită comportării impecabile din poligon

    La Pokljuka (Slovenia) a continuat disputarea CM de Biatlon cu competiția feminină de sprint. Al treilea rând de medalii a revenit în ordine Norvegiei (Tiril Eckhoff, 30 de ani, perfectă în poligon), Franței (Anais Chevalier - Bouchet, 28 de ani, o ratare în picioare și la doar 12 secunde de laureată, o ratare la fete înseamnă 150 de metri de alergare suplimentară care s-ar traduce cu un interval de 20 - 30 de secunde în funcție de performanțele sportive individuale ale atletei; la băieți timpul pierdut pe aceeași distanță de penalizare oscilează între17 și 25 sec.) și Belarusului (marea surpriză Hanna Sola, 24 de ani, tragere perfectă, care chiar dacă gâdila orgolii prin ultimele două rezultate din Cupa Mondială, puțini credeau că s-a putea implica în lupta pentru medalii).


                                      Anais, Tiril și Hanna

   Lisa Vitozzi (Italia, locul 5, 26 de ani) sau Marte Roeiseland (Norvegia, locul 6, 30 de ani), de exemplu, erau așteptate la rampă, dar schiatul în cazul latinei și poligonul (2 ratări în picioare) în cazul scandinavei le-au privat de rezultate superioare.

   Am avut și două fete care au reprezentat România, una din ele reușind un loc 57 cu care ne vom prezenta și la proba de urmărire. Brașoveanca noastră sadea, tânăra de doar 23 de ani, care, repet, este nevoie să o lăsăm să crească armonios, Ana Larisa Cotruș a a avut două ratări, câte una pentru fiecare poziție și a ocupat în final doar locul 74. Cea care a obținut calificarea în proba de urmărire și va purta tricolorul pe armă și echipament este ucraineanca devenită româncă Elena Chircova (26 de ani, o ratare culcat). De remarcat comportarea moldovencelor Ghilenco (locul 43, 28 ani, o ratare în picioare) și Stremous (locul 53, 25 de ani, două ratări în picioare), dar abia apoi am observat că și acestea sunt născute de fapt în Ucraina.

Niciun comentariu: