miercuri, 10 februarie 2021

Vara australiană: Australian Open - turul întâi

    Singurul cap de serie din Top 10 masculin și feminin care a părăsit competiția în lacrimi, chiar la propriu, a fost francezul Monfils. În rest fiecare a trecut mai lejer, Barty (12-0), sau mai greu  Schwartzman (21-18) de adversarul său, dacă luăm în considerare numărul total de ghemuri câștigate versus cele pierdute în întâlnirile fiecăruia. Româncele, în linii mari au cam respectat cele scrise de mine anterior, ceea ce mă face să cred că m-au citit cu atenție (sâc!).

 
                                 
  La colț!

   Hai să le disecăm. Aleatoriu aleg pentru început victoria normală, așteptată și conformă cu valoarea intrinsecă a Soranei Cristea în fața Patriciei Țig, chiar dacă topurile mondiale arătau luni altfel. Bogdan a fost învinsă natural de Collins, iar Buzărneasca ar fi avut ceva șanse în fața canadiencei Andreescu (în mare scădere de formă) dacă ar mai fi insistat un pic. Begu m-a dezamăgit în fața lui Stojanovic așa că din șapte fete am rămas cu două: Sorana Cristea și, normal, Simona Halep.

   La dublu nu s-a încheiat primul tur, dar Bogdan - Peterson au capotat, așa cum am preconizat, în fața favoritelor trei, iar derbiul total românesc, nu prea ne-a priit, sperând inițial că ambele vor face o figură frumoasă. Olaru/Mitu a trecut de Niculescu/Țig. Begu, Buzărnescu și Halep joacă mâine. Și Horia, la băieți tot mâine. Speranțe certe mai avem de la Horia cu noul său partener, brazilianul Melo, de la care mă aștept cel puțin la un sfert de finală și undeva într-un colțișor al inimii sper ca Olărița noastră să fi găsit în Mitu energia de care are nevoie pentru a-și pune în valoare creativitatea.

   G. Ruia

Niciun comentariu: