vineri, 5 februarie 2021

Vara australiană: Yarra Valley Classic

    Chiar dacă valoarea turneului, WTA 500, este aceeași și premiile totale în bani sunt identice, numărul aproape dublu de participante (54) față de cele din Turneul Condamnatelor și mai ales valoarea acestora, patru din primele nouă jucătoare ale lumii (Barty, Kenin, Ka. Pliskova și Kvitova), inclusiv lidera mondială, mă determină să spun că acesta a fost principalul turneu al săptămânii.

   Pe tabloul principal am avut onoarea să o avem și pe Ana Bogdan, care a trecut elegant și facil în primul tur de rusoaica Rahimova cu 6-2, 6-2. În turul doi a avut onoarea să încrucișeze rachetele la început și la sfârșit cu lidera mondială, americanca Ashley Barty în fața căreia a jucat frumos, pe alocuri spectaculos dar a fost depășită pe finalul fiecărui set. Scor 6-3, 6-3.

   În semifinale, fază la care am ajuns la ora scrierii acestui articol, au ajuns Barty și S. Williams pe partea superioară a tabloului și Muguruza cu Vondrousova pe sudul eșicherului. Probabil strategic Serena s-a retras din turneu pentru ca la cei 40 de ani ai săi să fie cât mai proaspătă la turneul de mare șlem Australian Open care începe luni.

   Pe tabloul de dublu am avut o pereche românească (Mitu, Olaru) printre cele 28 de echipe participante, dar comportarea lor a fost sub așteptări pierzând în fața perechii olandezo/slovenă Rus - Zidansek cu 6-3, 6-4.



Niciun comentariu: