sâmbătă, 6 februarie 2021

Vara australiană: Turneul condamnatelor (II). Visul Soranei frânt într-o ceartă domestică.

   La Melbourne „Turneul condamnatelor a continuat cu meciurile din sferturi. Aveam mare încredere în comportarea Soranei Cârstea în această fază, mai ales pentru forma bună și tonusul ridicat din partidele anterioare, dar atunci când totul este ok, bine este să ai grijă și de factorii de interior. O ceartă nelalocul ei între Sorana și antrenorul ei, Adrian Cruciat, a devenit ultrastresantă și a dus la nervi, acuze, intervenții la arbitru și, în final, pierderea lamentabilă a setului și ulterior a meciului.

   Așadar americanca Ann Li a fost beneficiara acestei avansări facile în semifinale după un 6-3, 6-1 cu Sorana după un meci la începutul căruia nu părea prea încurajată. Jocul debutase în forță, relativ echilibrat, dar cu o evidentă poziție mai pozitivă a Soranei care a ajuns repede la 2-0. Revenirea Annei părea doar un foc de paie pe fondul unei sesizabile irascibilități, până la 3-3, jocul părea totuși la discreția româncei. De aici încolo a urmat dezastrul.

   În celelalte jocuri ale sferturilor se remarcă victoria grecoaicei Sakkari, 6-4, 6-2 cu germanca Kerber. În semifinale Sakkari va lupta cu letona Kontaveit care a beneficiat de abandonul rusoaicei Azarenca (neprezentare). În cealaltă semifinală Ann Li se va întâlni probabil, dacă nu continuă sarabanda neprezentărilor, cu conaționala sa Jennifer Brady care a trecut în sferturi de cehoaica Krejcikova relativ ușor 7-6, 6-4.



Niciun comentariu: