vineri, 19 februarie 2021

Vara australiană: Urmează finalele de simplu, una inedită și alta ce tinde să devină clasică, la Australian Open

   Au mai rămas  doar câteva zeci de seturi până la decernarea trofeelor de la Australian Open (3-4 la masculin și nici măcar două la feminin). Avem câteva finale deja jucate. E vorba de probele de dublu. Comportarea românilor, chiar dacă nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor unora, eu zic că a fost mulțumitoare în general. Punctual mă întristează contraperformanța Simonei Halep, dar dacă în ceea ce am susținut într-unul din comentariile anterioare, există o punte de adevăr, atunci regretele sunt inutile.

 


  Singura finală desfășurată până acum, cea de dublu feminin, a dat câștig de cauză perechii BEL (adică Belgia/Belarus) Mertens/Sabalenka (cap de serie nr. 2). În finală a învins cuplul ceh Krejcikova/ Siniakova (nr. 3) cu 6-2, 6-3. Atât Mertens cât și Sabalenka sunt foarte bune jucătoare de simplu, cu șanse mari în acest an să ajungă la Turneul Campioanelor. Măcar ca rezerve. Nu știu cât timp vor putea evolua la nivel de elită atât la simplu, cât și la dublu. Ele sunt la al doilea titlu de turneu de Mare Șlem, după US Open de anul trecut. Voi ce sfat le-ați da?

   Finala de dublu mixt se va desfășura între „invitații” autohtoni Stosur/Ebdon și cuplul dublu finalist în acest an Krejcikova/Ram. Am spus cuplul dublu finalist pentru că și Ram va mai juca o finală. Americanul, alături de englezul Salisbury vo r disputa finala de dublu maculin în compania celor care i-au învins pe Tecău/Melo, adică Dodig/Polasek.

   Bineînțeles că cele două finale de simplu sunt atracția publicului (sperăm să fie spectatori, oricând se poate livra un comunicat de interdicție). Așadar, sâmbătă, rochița turcoaz a americancei Jennifer Brady va capota probabil în fața fustiței roz a japonezei Naomi Osaka. La băieți cred că ar trebui să ne așezăm duminică adânc în fotoliu (dacă aveți planificată cumva o excursie nu ezitați să părăsiți pereții), să desfacem pentru început o bere și apoi... Djokovic - Medvedev!

   Tot la Melbourne s-a încheiat Turneul WTA250 „Phillip Island Trophy”. Învingătoare a fost Daria Cazatchina (Rusia) în fața cehoaicei Marie Bouzkova.

  

   

Niciun comentariu: