duminică, 21 februarie 2021

Vara Australiană: Finalul finaleleor și sfârșit de vară australă

   Finalele n-au avut istoric. la fiecare s-a disputat câte un singur set, după care gândurile le-au plecat spre paradă, spre chef, spre somn și spre casă. Spuneam în titlu despre sfârșitul de vară australă. Nu a fost astăzi deoarece la băieți mai sunt două turnee în emisfera sudică (încă unul la Montpellier - Franța) și la fete unul chiar în Australia (Adelaide).

 


Simplu masculin: Djokovic - Medvedev 7-5, 6-2, 6-2;

Simplu feminin: Osaka - Brady 6-4, 6-3;

Dublu masculin: Dodig/Polasek - Ram/Salisbury 6-3, 6-4;

Dublu mixt: Krejcikova/Ram - Stosur/Ebden 1-6, 4-6;

   Dublul feminin s-a disputat vineri, și așa cum v-am spus deja, le-a revenit cuplului Mertens/Sabalenca.

   Vă spuneam că săptămâna viitoare avem turnee masculine la  Cordoba (Argentina) - favorit autohtonul Schwartzman, Singapore (Singapore) - favorit Bautista și Montpellier (Franța) - favorit Mannarino. La fete este un singur turneu la Adelaide (Australia) unde Barty încearcă să-și lingă rănile.

   Câteva cuvinte și despre finale disputate pe mapamond cu prezență românească. Andreea Prisăcariu, 21 de ani, nr. 658 mondial, este singura care a câștigat finala la care a participat (Antalia) în fața italiencei Zantedeschi.

   Filip Jianu, 19 ani, nr. 391 mondial, cel care a avut o comportare frumoasă și săptămâna trecută, a pierdut finala de la Gran Canaria (Spania) în fața spaniolului Marti Pujolras.

   Patricia Bejenaru (23 ani) împreună cu puștoaica Zdena Safarova (Cehia - 17 ani) au pierdut la Falkovska/Morovayova cu 4-6, 5-7 în turneul de la Monastir (Tunisia).

Niciun comentariu: