sâmbătă, 6 februarie 2021

Vara australiană: Yarra Valley Classic (II) și Gippsland Trophy (II)

    Semifinalele celor două turnee de la Melbourne cu participare la nivel înalt au continuat în aceeași notă. Favoritele fie au fost eliminate surprinzător (gen Bencic), fie au pierdut programat (din păcate e cazul lui Halep), fie pur și simplu nu s-au prezentat (de exemplu S. Williams).

   Așadar semifinalele de la Yarra Valley Classic au programat întâlnirile Barty - S. Williams și Muguruza Vondrousova. Barty, singura dintre marile favorite ajunsă până în finală (probabil calitatea de gazdă i-a sporit nevoia de rezultate), după „renonsa” (n.a. - termen din bridge folosit atunci când refuzi să-ți joci o carte câștigătoare în scop tactic) Serenei, va încrucișa racheta în finală cu spaniola Muguruza, Care a desființat-o pe cehoaică cu un scurt 6-1, 6-0. Se anunță o finală de clasă.

   În Gippsland Trophy de asemenea am avut parte de o neprezentare, Osaka lăsând liber spre finală belgiencei Mertens. Aceasta va disputa o finală neașteptată cu estona Canepi, care a trecut în două seturi, 6-3, 7-6 de rusoaica Alexandrova. La dublu, așa cum era de așteptat, rochițele roz Buzărnescu - Cornet, n-au făcut față marilor favorite, cehoaicele Krejcikova - Siniakova și au pierdut cu 7-5, 6-2. Cehoaicele vor întâlni în finală pe celelalte mari favorite, surorile Chan din Taiwan și nu din Taipe, cum greșit am scris într-un anunț anterior.



   În altă ordine de idei, în Antalia, într-un turneu ITF cuplul româno-sloven Bulgaru - Radosic (favorite nr. 3) va întâlni în semifinală cuplul columbian favorit 2, Herazo - Lizarozo. Bulgaru - Radosic au pierdut semifinala: 5-7, 4-6.

   

 

Niciun comentariu: