luni, 15 aprilie 2013

Mihai Stoica

   Mihai Stoica este autorul moral al actului terorist din 11 septembrie 2001. Mihai Stoica este cel care a comandat înzidirea oamenilor vii. Mihai Stoica este cel care îi zgândăre pe nordcoreeni să folosească arme nucleare. Mihai Stoica este iniţiatorul tuturor păcatelor de pe Pământ. Mihai Stoica sau unul de teapa lui.
   În dorinţa exacerbată de a nu exista decât Steaua în mintea lui, Mihai Stoica duce acest club în mocirlă. Un club cu tradiţie, cu performanţă, cu realizări deosebite pe plan sportiv, cu demnitatea uniformei militare româneşti pe care a purtat-o pe toate meridianele, culminând cu supercupa mondială la fotbal şi cele 86 de medalii olimpice... Când spui Steaua în ultimul timp spui doar fotbal, sau Becali, sau Mihai Stoica mai nou. Ai uitat de Ilie Năstase, de Ivan Patzaichin, de Gheorghe Gruia, de pleiada de luptători, boxeri şi scrimeri(e), de Constantin, Iordănescu sau de Hagi. Pentru Mihai Stoica termeni ca etică, morală, mândrie au alt sens decât pentru "uitaţii" de mai sus.
   Păcat! La dimensiunile sale intelectuale a ales o cale greşită. S-a aşezat o pâclă deasă pe acea parte a creierului său care era dispusă să înţeleagă frumosul, logica şi socialul. Oare dacă i-ar spune cineva că Osama bin Laden a fost împuşcat, că Sergiu Băhăian are de ispăşit 26 de ani de închisoare, că biserica lui Becali nu-l absolvă în faţa oamenilor normali de faptele sale din umbră, are capacitatea să priceapă?
   Pentru ceea ce s-a întâmplat aseară pe Giuleşti acelui malefic Mihai Stoica trebuie să-i "mulţumim". A fost modul său de a-şi pregăti echipa (mentorul, antrenorul şi huliganii stelişti - atenţie!, nu includ aici jucătorii şi suporterii stelişti) pentru nevoia de a scoate în evidenţă noua Steaua. Steaua cea invincibilă. Mai e ceva. Nu numai faptul că este stelist. Cred că aici s-a aplicat mai mult ura sa ancestrală pentru tot ce nu este Steaua (cu precădere Rapid). Oare când vom reuşi ca în sport, în oricare ramură a lui, să ţinem cu o echipă nu să urâm adversarul acestei echipe? E greu, dar nu-i târziu pentru oameni ca Mihai Stoica.
   Nu va păţi nimic Mihai Stoica. Cel puţin deocamdată. Viitorul său însă va fi trist. Va fi uitat. Nici măcar nu va fi dat ca exemplu "nu faceţi ca el!" de către mămicile grijulii. Nu va păţi nimic pentru că ştie ROAF-ul (Regulamentul de Organizare a Activităţii Fotbalistice, dacă se mai numeşte aşa) mai bine decât oricare membru al oricărei comisii de judecată din fotbalul românesc. Îi joacă pe degete.
   Aştept un alt Mihai Stoica. Un Mihai Stoica de care să-mi aduc aminte. Un Mihai Stoica lepădat de Satana. Un Mihai Stoica la care Steaua este doar un club de fotbal în întrecere cu alte cluburi de fotbal cu care se află în competiţie, pe care poţi sau nu să-l îndrăgeşti, dar pe care nu poţi să-l urăşti. Oare îşi aduce aminte Mihai Stoica de puritatea din sufletul său când avea 10-14 ani şi se afla în tribuna unui meci de fotbal? Sau de cum îşi privea prima legitimaţie de fotbalist?
   O tempora, o mores!!

Niciun comentariu: