vineri, 20 noiembrie 2009

Noua-n doua

Nu-i rau. Noua marcatori in cele doua meciuri disputate pana acum din etapa a patrusprezecea. Sa fie semnul unei etape cu record de goluri? Pana acum cele mai multe goluri au fost inscrise in etapa a cincea cand sfarsitul de august a imprastiat smogul din aerul incins si imbalsamat in nuante policrome de nisip fin si slipuri multicolore, amendand de 33 de ori neatentia sau neputinta portarilor echipei adverse. Doar Brasovul, Clujul si Dinamo (pe Ghencea) n-au primit gol atunci. Etapa ce detine recordul negativ al golurilor inscrise este cea de-a doua, la inceputul aceleiasi luni august cand sfarcurile nu-si prea gaseau loc in sutiene si panerele dormitau in colbul hambarelor. Atunci s-au inscris abia 14 goluri.
S-a spus ca rezultatul de la Alba Iulia a fost o surpriza. Nu e chiar asa. Nu cred in talentul de antrenor al lui Dorinel, tot asa cum cred ca cel mai selectionat jucator roman este cel mai bun secund pe care si l-ar dori un antrenor din prima noastra liga. Unii sunt meniti sa poarte numarul doi. Cele trei goluri incasate de galateni arata un Nicola Napoli care l-a "citit" pe cel care ne-a pierdut calificarea langa capul "Micii sirene" din indepartata (in timp) Copenhaga. Punctele obtinute de Munteanu pana acum sunt conjuncturale si s-au obtinut in fata unor adversari mai slabi sau in criza de forma.
In Giulesti a castigat galeria, tineretea, norocul si inertia. Nici intr-un caz antrenorul. Restul este o poveste. Frumoasa ce-i drept. Ca tot ceea ce atinge Grantul. Acolo chiar si infrangerile sunt frumoase. Mi-aduc aminte de un 2-3 cu Progresul (prin '75) cand cantam dupa meci, asa frumos au jucat ambele echipe. Am ajuns in galerie mai tarziu si ca sa pot vedea si eu meciul, m-au ridicat deasupra capetelor visinii, m-au purtat din maini in maini si mi-au mai dat drumul doar in fata, linga gardul ale carui patratele mi-au ramas apoi incrustate ca niste insertii pe chip cam o saptamana. Ce frumos a fost?! Meciul, nu chipul meu. Sa spun cate ceva si despre adversarii lor. Gaz Metan Medias a fost una din combatantele din primul meu meci pe care l-am vazut. Era in '62 si se disputa un meci de Cupa Romaniei intre gazari si concitadinii lor de la Vitrometan. Cu vreo doua saptamani inainte vazusem primul meci la televizor. Jucase Rapid. Nu mai tin minte cu cine, dar de atunci sunt rapidist. Au trecut ceva ani... Nu?
Ce mai avem etapa aceasta?
Pai, in ordinea disputarii lor vom inregistra surpriza de la Mioveni (parca acolo se joaca daca nu ma insel), repetarea rezultatului de miercuri de la Brasov la Bistrita, victoria la scor a oltenilor in Banie in fata oastei lui Stefan cel zis "Palitura de osanda", rezultatul normal (indiferent care va fi acesta) al prahovenilor in fata oropsitilor latifundiarului, egalurile de la Vaslui si Timisoara ale clujenilor respectiv cainilor pesedisti si demisia lui Grigoras dupa confruntarea cu Pandurii.
Normal ca sunt doar presupuneri. Unele se vor adeveri altele nu. Asa-i cand nu ai harul ghiocului.

Un comentariu:

smallball spunea...

la alba iulia nu este antrenor NicolO Napoli asa ca nu a avut cum sa-l citeasca NicolA Napoli pe Dorinel Munteanu.