duminică, 22 februarie 2015

Arabii la picioarele româncelor

   După ce Simona Halep a devenit în aceste zile cea mai elogiată sportivă din Dubai și se pregătește (sau nu după ultimele zvonuri) să repete isprava în Qatar, iată că o altă româncă atrage privirile arabilor interesați de sport și îi ia fața constănțencei chiar în Qatar.
   Elizabeta Samara, numărul 20 mondial la tenis de masă a spulberat-o pur și simplu pe germanca  Han Ying (nr. 9 mondial, de origine asiatică) cu 4-0 în finala din țara nisipului fierbinte, a petrolului și a turiștilor europeni.

   Până în finală Eliza a trecut de unguroaica Madarasz cu 4-3, de jucătoarea Lee din Taipei (tot un fel de China) cu 4-0, de germanca neaoșă Wu J. cu 4-2 și cu 4-1 de coreeanca de prin sud Jang H.

   Succesul Elizei îmi întărește convingerea că tenisul de masă feminin românesc este cel mai bun din Europa dacă facem abstracție de puzderia de asiatice ce nu numai că implementează ci chiar formează în totalitate naționale precum Germania, Austria, Portugalia sau Spania. Cele mai puternice adversare ale noastre pe bătrânul continent sunt vecinele noastre din Ungaria.

   Nu vreau să las deoparte nici performanța tinerei Bernadette Szocs (nr. 73 mondial) care tot în Qatar, cu o zi înainte, a câștigat titlul la sub 21 de ani în fața singaporezei Lin Ye (poziția 48 în clasamentul mondial feminin publicat de federația internațională de specialitate - ITTF).

Un comentariu:

fotbalistu' spunea...

hahaha amuzant si interesant, dar nu pot decat sa iti dau dreptate!