marți, 1 septembrie 2015

Vara spre toamnă la Popasul din Deal

   Popasul din Deal nu este doar o simplă pensiune de pe harta României. Pop, asul din deal, nu este doar un simplu administrator de pensiune din Ocna Şugatag. Ocna Şugatag nu este o simplă localitate balneară din apropierea Pădurii Crăiasca. Pădurea Crăiasca nu este un simplu codru protejat de pe harta României. România este cea mai frumoasă ţară de pe Pământ.

   Faptul că România are cele mai frumoase plaiuri din câte am văzut bineînţeles că este o opinie subiectivă, dar pentru mine este adevărată. Nu, nu am văzut tot ce se poate vedea de pe planeta noastră, dar din tot ce a creeat natura, României i-a dat câte un colţ de rai din fiecare.
   Undeva, în Maramureşul istoric, cu posibilitatea de a te preumbla zilnic, ba la Borşa la Cascada Cailor sau pe vârful Galaţi, ba la Săpânţa la Cimitirul Vesel sau Mănăstirea Săpânţa (cea mai înaltă construcţie din lemn din Europa), ba la Sighetul Marmaţiei pentru Muzeul Satului sau Memorial (fosta închisoare...), ba la Mănăstirea Bârsana despre ale cărei frumuseţi nu mai este cazul să vă povestesc eu, ba la Cavnic pentru schi în mijlocul verii spre toamnă,... undeva în acest decor bucolic ziceam, se află o mică localitate cu o bogăţie naturală ce nu poate fi denumită decât izvor de sănătate. Aici, în Ocna Şugatag, găseşti cele mai sărate ape din România, ape care tratează o sumedenie de afecţiuni despre care nu sunt îndrituit să vă povestesc eu.
   Ei! Aici, în această localitate mirifică, am descoperit o pensiune cum nu sunt prea multe în România. La Popasul din Deal nu simţi presiunea aceea din privirea gazdei care te cântăreşte de la sosire să vadă cât poate să scoată de pe tine. Pop, asul din deal, cum îmi place mie să-i spun gospodarului Vasile Pop, gazda noastră, are liniştea celui care ştie că oferă servicii fără să urmărească cu tot dinadinsul înavuţirea, că oferă mâncăruri fără e-uri la preţuri normale. Puteţi verifica şi voi: daţi-i un telefon la 0744598842 şi vă va răspunde personal. Vă va spune preţurile pentru cazare, pentru mâncare, pentru piscină (apă termală, apă naturală, jacuzzi, saună...), pentru închiriere biciclete, pentru terenul de tenis, de baschet sau de minifotbal...
   Nu pot să închei acest mesaj până nu vă spun ceva şi despre Pădurea Crăiasca. Este păcat să nu-i pătrundeţi tainele. Despre una din ele vă spun eu, pe celelalte vă invit să le descoperiţi singuri. Pădurea începe chiar din curtea gospodarului de care vă spuneam. Coabitarea foioaselor cu coniferele în această zonă au dus la apariţia laricilor (singurul conifer care iarna îşi pierde coroana aciculară).

Niciun comentariu: