luni, 28 iunie 2010

43 -10 - 28

Ce se poate face în 43 de ani? La 43 de ani unii sunt bunici. La 43 de ani eşti în floarea vârstei, copt, realizat sau nu în funcţie de aptitudini şi/sau hazard. După 43 de ani un vin bun se poate numi de colecţie. 43 de ani i-au fost suficienţi şi românului să îşi dea seama că ideile comuniste nu sunt o soluţie.
Câte se pot întâmpla în 10 luni? Liniştit în 10 luni poţi da viaţă. Natural. Pentru 10 luni unii sau lăsat de băut. Alţii de fumat. 10 luni este o perioadă de timp pentru care sacrificiile nu sunt nici prea mari, nici insignifiante.
Când poţi renunţa la 28 de zile. Niciodată. Dar dacă cele 28 de zile sunt tocmai răgazul necesar pentru un concediu? Dacă cele 28 de zile reprezintă tocmai luna cea mai tâmpită din viaţa ta?
43 - 10 - 28. Ani - luni - zile. Unii ar spune că s-a făcut dreptate. Alţii ar spune că degeaba a atins tehnologia culmi pe care acum 43 de ani, 10 luni şi 28 de zile nici măcar nu le-am fi putut plăsmui într-un science fiction. Fotbalul nostru e prea bătrân. E cel mai bătrân sport. În atletism, baschet, ciclism, ... s-au găsit metode de a prima corectitudinea, implicit sportivitatea. În fotbal nu? De ce n-a avut putere Low să admită golul englezilor şi să reia jocul de la centru? Pentru că în urmă cu 43 de ani, 10 luni şi 28 de zile gentlemanii britanici au ridicat Cupa Jules Rimet deasupra capului în condiţii similare. Adversari le erau nemţii.
Joseph "Sepp" Blatter, data naşterii 10 martie 1936.

Niciun comentariu: