vineri, 16 octombrie 2020

Rabdă și taci!


    Cum se spune corect „taci măi sau touch me”? E chestie de vârstă. De la zero la șapte ani și peste 75 de ani se spune taci măi. Așa, în familie. De la 18 la 64 de ani se spune touch me. Așa, familiar. În rest cum vrea Domnul. Sau doamna? Amu, cu COVIDU', nu mai ține nimeni cont de Ovidiu. Toți spun una și gândesc alta. Nici nu știi cum să reacționezi. Oricum te trezești cu o palmă. Că-i o palmă cu degetele în dezintegrare sau că e una ce ține unealta cadiului rămâne de constatat.

   Na, că ne-am luat cu vorba și începe etapa. E prima după o Europă deprimantă (Islanda, Norvegia, Austria, Pușcaș, copilul Hagi) și deprimată pandemic. După cum arată clasamentul cică derbiul tot la Cluj e. Vin botșenenii Yameogo, Berisha și Bourama să facă schimb de impresii cu cloujainii Omrani, Cestor și Pareira. C-așa-i la țurcă. Pițurcă. Maxim un gol.

   Un meci interesant are vicelidera, SB-ul, oițele latifundiarului vor să verifice cum se fac studiile la academie. Cum care academie? Cea din Clinceni (oare am scris corect?). Multe goluri. Aproape câte vor fi și la Iași unde este un alt duel Ardealul - Restul lumii. Secuii merg să ne reprezinte. Să le ținem pumnii.

  Dinamo - Univ. Craiova a picat în desuet. Din cauza lui Negoiță zic unii. Eu zic că din cauza lui Becali. Nu Gheorghe, ăla dinamovistul, în zeghe, Victor. Derbiuri regionale la Sibiu, pardon, în orașul lui Her(mann) Iohannis unde vin arădenii (oare mai știe cineva ce înseamnă UTA?) și la Voluntari (firesc merg și Firea, tot nu mai au treabă...) unde Viitorul își caută trecutul recent.

   Probabil cel mai anost meci va fi la Ploiești, unde înainte de chindii, cam pe când evadații din Târșolț vor fi prinși de bravii noștri polițiști de frontieră (exercițiu în forță în nordul Țării Oașului) Chindia vrea să debranșeze găzarii de la fluidul inodor. Medieșenii se laudă în schimb că au mercaptan. Cine va râmâne pe ultimul loc se decide la această oră la Pitești unde argeșenii fac, deocamdată, schimb de ratări cu giurgiuvenii. Ca-ntre regățeni. Probabil statu-quo.

Niciun comentariu: