Prezența compozitorului, instrumentistului, solistului vocal... pe scurt muzicianului Mihai Toma, pe scena Filarmonicii Dinu Lipatti din Satu Mare s-a lăsat mult așteptată. Iubitorii de muzică electronică de cea mai bună calitate au în sfârșit ocazia să asculte pe viu „produsele” acestuia, produse ce constau în piese foarte populare românești, și nu numai, mixate și remodelate după chipul și alura mentală a invitatului special al Sătmarului de Ziua Națională a României.
Joi, 28 noiembrie, de la ora 19, fără a fi necesară prezentarea biletului sau a vreunui abonament, puteți pătrunde în intimitatea încărcată de istorie, bun gust și calitate arhitecturală a instituției de cultură din spatele fostului hotel Dacia pentru a asculta arhitectura muzicală propusă de Mihai Toma „Simfonica Dacika”.
Pentru reușita acestui concert simfonic pe lângă Mihai Toma vor mai urca pe scenă duo-ul Diana Jipa (vioară) și Ștefan Doniga (instrumente cu claviaturi), despre ei găsiți amănunte în ziarul nostru din 10 octombrie 2022, precum și percuționistul Paul Luculescu și solista vocală Antonia Iacob. Fundalul muzical este îmbogățit cu armoniile vocale ale corului MT Harmony.
Programul din această seară cuprinde piesele readaptate Introducere, Ritmul tainic, Barbu Lăutaru, Imn de luptă, Mociriță cu trifoi, Balada lui Porumbescu, Tudorițo nene, Așa-i românul, Flutaka, Ale - alo, Unde e ea, A New Morning, Cine iubește, Târgoviștea, Lie ciocârlie, Sun Dance, Paparudă rudă, Tezaur folcloric, Ciocârlia și bineînțeles Hora Unirii.
Mihai Toma
Paul Luculescu
A început descoperirea pasiunii pentru percuţie încă de mic, atunci când se uita fascinat la percuţioniştii care apăreau la televizor. La 7 ani a început studiul pianului la Liceul de Muzică Dinu Lipatti, urmând ca 4 ani mai târziu să treacă la clasa de percuţie. Talentul dar şi preocuparea pentru instrumentele de percuţie l-au adus încă din primii ani ai studenţiei să colaboreze permanent cu Filarmonica George Enescu din Bucureşti, Orchestra de Cameră Radio precum şi alte orchestre.
Workshopurile la care a participat atât în ţară cât şi în afară, precum şi mentorii pe care i-a avut, l-au ajutat să evolueze foarte mult profesional, fiind o fire perfecţionistă în tot ceea ce face tânărul Paul Luculescu este unul dintre cei mai solicitaţi şi apreciaţi percuţionişti. Momentan are propriul ansamblu de percuţie în Bucureşti "Paul Luculescu band", cu care susţine spectacole în ţară, având şi propriul spectacol "Simte ritmul", un spectacol complex, implicând regie, lumini, percuţie neconvenţională, fiind unic în România în acest moment.
Nenumăratele apariţii TV precum şi sutele de concerte pe care le deţine în acest moment abordând aproape toate genurile muzicale şi deţinând peste 100 de instrumente de percuţie proprii, îl ajută pe Paul Luculescu să îşi formeze propriile proiecte muzicale, unele dintre ele fiind momentan unice în România şi având succes cu fiecare reprezentaţie în parte.
Angajat şef de partidă
la Filarmonica Piteşti, colaborează cu orchestre precum: Filarmonica George
Enescu din Bucureşti, Orchestra Naţională Radio, Teatrul Naţional de
Operetă Ion Dacian din Bucureşti, Filarmonica din Giurgiu, Orchestra
Sinfonia din Bucureşti, BigBand Radio, Orchestra de cameră Radio și, de joi, cu Orchestra Filarmonicii Dinu Lipatti din Satu Mare. Are de asemenea numeroase
apariţii televizate, dar şi la radio cu diferite proiecte şi trupe.
Antonia Iacob
Neconformistă de felul ei Antonia se descrie ca fiind o brunetă cu ochi negrii de 168 cm înălțime și cu o vârstă cuprinsă între 17 și 28 de ani. În continuare se autodefinește astfel:
Opriți războaiele!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu