joi, 19 august 2010

Cu capul înainte

Prin prisma clasamentului în această etapă nu avem nici un derbi. Dacă luăm în considerare pretenţiile de la începutul campionatului atunci derbiul etapei se joacă la Vaslui, unde oastea lui Porumboiu întâlneşte steluţele în franciză marca Piţurcă/Ilie Dumitrescu. Cred că spaniolului îi va suna ceasul dacă nu obţine nici un punct astăzi.
Dacă privim clasamentul, cel mai atractiv meci are loc la Tg. Mureş unde se deplasează performera etapei trecute, Dinamo. Ce interesant? Vorbim despre Dinamo ca fiind performera unei etape în care a avut meci acasă. Ce vremuri trăiesc câinii?
O altă partidă interesantă are loc la Cluj, unde "şepcile roşii" primesc vizita Oţelului din Galaţi, echipă fără pretenţii, dar cu un bagaj serios de puncte acumulate. În acest meci ar trebui să se vadă investiţia lui Walter în studenţi.
Afinităţile lui Tata Jean pentru Potcoava Giuleştiului sunt ştiute, dar s-ar putea ca la această partidă să conteze mai mult negocierile purtate şi ratate în această vară pentru Moraes. Negocieri tratate cu precădere prin intermediul presei, fapt ce a adus bosumflări în ambele tabere.
Rezultate normale s-ar numi victoria gazdelor la meciurile din Timişoara şi Braşov, unde oaspeţii pot doar să-şi propună o eventuală şi binecuvântată remiză. Dar mai şti!? Căprioara prea fragilă din Brăneşti şi dropia prea curând îmbătrânită din Urziceni nu cred că pot face faţă nesaţului bănăţean, respectiv "ploconului negru" din Ţara Bârsei.
Un meci aparte este cel din Regie care are şanse mari să fie cel mai spectaculos joc al etapei, cu cel puţin patru goluri şi realizări tehnice deosebite. Clujenii din Gruia sunt capabili să obţină cele trei puncte, dar nu le vor ajunge doar două goluri în poarta nou promovaţilor.
Derbiul starturilor ratate se desfăşoară la Ploieşti. Nici una din combatante, Astra sau Craiova, nu apăreau pe lista posibilelor retrogradate la sfârşitul campionatului, dar poziţia lor actuală din clasament impune această concluzie. Egalul nu va lămuri nimic.
Polul Nord se deplasează la Polul Sud. Pentru prima dată în acest campionat se întâlnesc echipele aflate în extremităţile clasamentului. Târgu Jiu trebuie neaparat să câştige jocurile considerate uşoare. La începutul campionatului, oltenii îşi trecuseră în cont cele trei puncte cu ardelenii din centrul geografic al patriei noastre. Nu ştiu dacă va fi valabil şi sâmbătă seara.



Niciun comentariu: