joi, 16 septembrie 2010

Şansa Stelei ar fi MU?

De ce ar fi Manchester United şansa Stelei? Simplu. Pentru că partida din Liga Europei, de joi seară, de pe Anfield, partidă care se va fi încheiat când citiţi aceste rânduri în Informaţia zilei pe la miezul nopţii, va fi urmată la nici 40 de ore distanţă, mai exact după 38 de ore şi jumătate (spălat, refacere, somn, antrenament, refacere, deplasare Liverpool-Manchester, antrenament de acomodare, recreere, somn, încălzire; porţionaţi-le dumneavoastră că eu n-am curaj) de derbiul de pe Old Trafold contra lui ditamai Manchester United. Oare la ce se gândeşte FC Liverpool în dupăamiaza zilei de astăzi (n.a. - ieri)?
Dar să trecem la Liga noastră cea de toate zilele. Derbiul unei etape în orice punct al lumii se determină prin două metode. Ori suma locurilor ocupate de combatante să fie cea mai mică din etapa respectivă, ori suma punctelor acumulate de protagoniste în acea etapă să fie maximă. Oricare criteriu l-am lua în considerare, derbiul etapei a opta a Ligii lui Mitică este Gaz Metan Mediaş - "U" Cluj Napoca. Adică, o scăpată de la retrogradare în ultima etapă a precedentului campionat cu o nou promovată. Să nu uităm că în această etapă se mai joacă Dinamo - Vaslui, Galaţi - Urziceni şi Craiova - Rapid! E drept că aceste jocuri ocupă următoarele locuri pe primul criteriu de catalogare al derbiurilor descris mai sus.
Ora adevărului va suna şi la Bistriţa unde două echipe (Gloria şi FC Braşov), acum vreo două luni "pretendente" la retrogradare în ochii unora, vor trebui să arate că începutul bun de campionat nu a fost doar conjunctural. Apropo! Ştiaţi că nea Jean Pădureanu a fost jucător la Gloria Bistriţa şi în anul 1957 a promovat cu Gloria din Regională în divizia C, iar un an mai târziu în div. B?
Steaua (joacă luni) şi Timişoara au meciuri considerate de "1" pentru amatorii de pronosticuri, dar n-aş băga mâna în foc. Astra, pe fondul oboselii (sau euforiei) Stelei ,şi Sportul Studenţesc, pe fondul efectului de gaşcă nebună, ar putea încurca socotelile gazdelor.
Noi, românii, îl ştim pe Cârţu. În disputele pe care le va avea contra antrenorilor români, e greu să-i surprindă cu ermetizarea şi pragmatismul lui. Acum are la bază un lot cu mult peste nivelul mediu al Ligii I. Nu cred că novicii de la Tg. Mureş, chiar dacă şi l-au tras antrenor pe Sabău, îi vor putea pune probleme, însă sunt convins că nu aseară (n.a. - miercuri) a fost ultima echipă din Liga Campionilor care se lamentează după o confruntare cu el.
Derbiul codaşelor se va disputa la Buzău, unde lanterna roşie, "comunarzii" din Brăneşti, vor face pe gazdele în faţa minerilor pripăşiţi în aval de Valea Jiului.
Pe marţi!

Niciun comentariu: