joi, 21 octombrie 2010

Pintenul fierbinte

Miercuri seară era cât pe ce să cred că mafia pariurilor chiar face ce vrea din fotbalul mondial, din sportul mondial şi, în scurt timp, din tot ce mişcă pe Terra. Sau poate e chiar aşa şi Damir Skomina a suflat în fluier cu cel puţin un minut mai repede? Să fi însemnat acea grabă caragialescul: "Trădare, trădare, dar să ştim şi noi!"?. Adică să-i fi mers mintea slovenului la potlogării şi să nu ţină cont că unde sunt mulţi bani sunt şi interese mari? Şi că unde sunt interese mari sunt şi arme strategice? Va mai fi vreodată delegat în Europa? Va suferi cumva pe sfârşitul acestui an un "accident accidental", ca să zic aşa?
Să lăsăm calambururile şi să ne uităm în ograda noastră. Credeţi că aici e mai simplu? Dacă vă spun că derbiul etapei se joacă la Mediaş între Gaz Metan, mai ieri nomadă între B şi C, şi Oţelul din Galaţi, fostă Siderurgistrul, cu aproximativ aceleaşi trasee ca şi ardelenii, o să mă credeţi? N-aveţi decât să nu o faceţi. Aşa spun cifrele. Statistica nu minte. Medieşenii joacă pentru prima dată cu adevărat acasă în acest retur.
Al doilea meci ca importanţă se dispută la Timişoara şi are ca protagoniste două echipe tradiţionale ale fotbalului românesc, echipe din principalele centre universitare din afara capitalei. Gazdele nu au meci uşor. Nici nu sunt convins că va lua toate cele trei puncte, dar cu norocul pe care l-au avut până acum şi cu capacitatea de a întoarce rezultate de care au dat dovadă s-ar putea să zâmbească din nou după nouăzeci şi ceva de minute. Şepcile roşii aşezate ştrengăreşte pe doxe pregătesc altceva.
Nici în al treilea meci de interes al etapei nu se găseşte vreo echipă din Bucureşti. Oltenia şi Moldova îşi dispută cele trei puncte pe Ion Oblemenco din Bănie. Tare mi-e că sâmbătă noaptea va fi un om cu jale pe drumul spre Vaslui.
În Regie merge Rapidul. Cu tramvaiul. Sunt numai două staţii. Pot merge şi pe jos. După prânzul duminical o scurtă plimbare nu le strică. Doar să nu plouă. Sper să nu aibă pieptul prea bombat. Cassio ar trebui să se creadă pe teren propriu, să dea două goluri şi să-mi facă şi mie o duminică plăcută.
Campioana şi vicecampioana se întâlnesc în Gruia. Locul 11 cu locul 10. Cred că va fi un meci anost. Fără virtuţi şi fără multe goluri. Poate chiar niciunul în poarta gazdelor. Cârţu cred că se gândeşte mai mult la returul cu bavarezii, iar Mureşan la deplasarea de la Galaţi. Fiecare cu cel doare.
Ultimul meci al etapei se joacă doar săptămâna viitoare. Luni. Să-şi mai tragă sufletul ghencenii . Nu-i sigur că minero-pandurii nu le vor încurca borcanele. De fapt chiar cred că un rezultat bun la Utrecht va fi urmat de o contraperformanţă în campionat. Şi viceversa.
Dinamo trece Carpaţii şi în ţinuturile bântuite de umbra lui Dracula (conform Bram Stoker) vrea să sugă sângele poporului bistriţean. Să nu plece cumva cu pluta. Pe Bistriţa.
Meciurile care vor avea influenţă la sfârşitul acestui campionat numai asupra echipelor care vor retrograda (poate nici acolo, acestea urmând a fi cunoscute cu două-trei etape înainte de ultima) se desfăşoară în Bărăgan (la Buzău vin stegarii braşoveni ahtiaţi după puncte) şi pe Valea Prahovei (târgmureşenii vin cu speranţe, dar şi cu teamă de Fatai).
Pe marţi!

Niciun comentariu: