sâmbătă, 20 iunie 2009

De misie

Cuvantul misie are doua sensuri in limba romana. Daca fortam putin ar putea fi chiar cuvantul radacina pentru ambele sensuri. Cele doua sinonime ar fi "misiune" si "indemnizatie". De(spre) misiune si indemnizatie va vi vorba in cele ce urmeaza. Nu cumva sa ligamentati cele doua cuvinte din titlu, adica sa cititi "demisie" pentru ca termenul acesta nu exista in dictionarul acceptat de Ministerul Tineretului si Sportului si Federatia Romana de Fotbal. Asa ca m-am conformat si nu voi vorbi despre demisia vreunei(ui) impostor din fruntea celor doua institutii de stat (si nu de stat degeaba), ci despre misia celor cel putin doi escroci care beneficiaza de bunavointa unor legi facute pentru hoti.
Misia (misiunea) MTS-ului este, pe de o parte, de a implementa in societate tineretul indiferent de gradul sau de cultura fara a incerca sa-l manipulezi, iar pe de alta, de a sprijini, controla si corecta fenomenul sportiv avand ca logo un singur termen: sportivitate. Despre FRF banuiesc ca nu trebuie sa mai vorbesc pentru ca, nu(?), la agricultura si la lovitul mingii cu piciorul se pricep toti bipezii.
Misia (indemnizatia, banii de deplasare mai pe limba merceologilor) MTS-ului provine din lefurile noastre si depinde de capacitatea noastra de a vota in conturile cui se vor depozita. Cea a FRF-ului provine din sudoarea sportivului, aportul spectatorului si implicarea investitorului. In ambele cazuri, atunci cand cei care randuiesc trebile natiunii nu se pot uita in urma senin, aceasta misie nu este suficienta si atunci trebuie imbunatatita. Cum legal nu se poate, se calca stramb.
Tragismul acestei situatii se releva abia acum, cand dati in vileag cu matrapazlacurile lor, ei nu pleaca (era sa spun ca nu-si dau demisia) si sistemul nu-i poate inlatura. De ce nu-i poate inlatura? Simplu. Pentru ca el, sistemul, i-a produs.

Un comentariu:

Unknown spunea...

Scuze abia azi am dat de revenirea ta . Eu cel putin am asteptat-o
Sper sa nu o intrerupi pt urmatoarele 6 luni Am si comentat cu ocazia revenirii tale si consider ca orice opinie exprimata care va face ca lucrurile sa se urneasca din moleseala lor de "mamaliga"sa fie in folosul promovarii sportului macar la nivel local.Sa incercam sa deschidem ochii alesilor nostrii ca nu numai cu receptii si sampanie pot fii promovate valorile locale