joi, 18 iunie 2009

Ministerul, ministerul...

Mai sa fie. Nici nu-mi vine sa cred. In timp s-au perindat pe posturile de lideri ai sportului romanesc nume ca Iolanda Balas, Ana Pascu, Ion Tiriac sau Octavian Belu. Ba chiar si Crin Antonescu, chiar daca nu a fost sportiv de varf, nu si-a batut joc de noi, spectatorii, de ei sportivii, sau de tehnicieni.
A venit o fata (cu accent circumflex pe primul a si sedila sub t) cu un accentuat aer de mironosita, ce-si inchipuie ca politica e mai presus ca viata. Muta campioane mondiale de gimnastica de la birou la matura si administratori cu vasta experienta in vestiarele pe care le-au parasit de mult. Subjugandu-se efortului oamenilor din umbra, carora li se umezesc ochii atunci cand un sportiv din gradina lor saruta o medalie, si-au pierdut cu siguranta dexteritatea si rabdarea de a mai lucra la aparate cu sportivii. Mai ales cu cei mici. Dar cand e sa se aleaga praful...
Vai de sportul romanesc daca nu se iau grabnic masuri. Si nu cel actual este in pericol, ci cel de peste 5 pana la 20 de ani. Cel care acum este in fasa si o mama vitrega il da pe mana lui Baba Cloanta. Nu prea ma intereseaza din ce partid face parte. Nici ea nici cel care ii va lua locul. Ma intereseaza ce masuri se vor lua sa se indrepte raul facut. Nu pretind sa revina neaparat cei inlocuiti, dar pretind sa fie numiti in functii de conduceree oameni competenti. Altfel vom ajunge ca in Satu Mare scrima, baschetul, handbalul si luptele sa ajunga la acelasi nivel cu fotbalul. Asta-i doar un purice de sub camesa noastra.

3 comentarii:

Unknown spunea...

ai uitat de sah O echipa a acestui oras este in Superliga Romaniei si din pricina indiferentei autoritatilor locale este nevoita de a renunta la prezenta si la reprezentarea orasului in cea mai inalta competitie de nivel national

Anonim spunea...

Vasile autoritatile satmarene nu sunt interesate de sport...
FIecare consilier e interesat de propriile afaceri si interese...
De promis TOTI promit cand vine vorba de FAPTE e putin mai greu, gasesc scuze/motive...
Adi Stef, Kira Beny consilieri judeteni, membrii in comisia de sport "si-au impartit din banii de sport" vreo 400 milioane lei vechi. DIn 1 miliard, 400 milioane au mers la cluburile de karate unde cei doi distinsi consilieri au interese: Stef are clubul sau de karate, iar baiatul lui Beny e mare karatist la alt club de karate din Satu Mare.
RUSINE consilierilor judeteni pentru modul cum au impartit banii cluburilor sportive din judet.

Gruita spunea...

N-am uitat de sah. fac parte din sistem si n-ar fi corect sa trag plapuma peste mine.
Comentariile voastre le-am trimis catre vicele CJ, Adi. Sunt curios cum reactioneaza.