duminică, 28 iunie 2009

Gazon

Din opt pe cinci am ramas cu trei pe trei. Acesta este bilantul primei saptamani pe gazonul englezesc (na, ca iar am scapat un pleonasm). Adica din opt tenismeni (patru fete si patru baieti) in cinci competitii, am ramas cu trei (o fata si doi baieti, mai precis Monica, Andrei si Horia) in trei competitii: dublu fete (Monica cu rusoaica Ala), dublu mixt (Monica cu Andrei) si dublu baieti (Andrei cu Horia). Mai avansat este dublul feminin, patruns in turul patru (sferturi), baietii sunt in turul trei (optimi), iar cuplul mixt se afla in turul doi (saisprezecimi).
Mult mai saraca decat de obicei este prezenta romanilor in turneul de juniori. Doar doua fete ne reprezinta in turneele de juniori Ana Bogdan (16 ani, favorita nr. 3), care deja se poate spune ca are ceva experienta in turneele de mare slem ale junioarelor, dar debutanta la Wimbledon, si Ilinca Stoica (15 ani), debutanta absoluta, ea nefiind clasata prin nici un clasament, iar in dreptul rubricii bani castigati in cariera apare cifra 0.
Fiind vorba de gazon hai sa ne dam cu parerea si despre fotbal. Poate ca ceea ce spun in continuare este strans legat de apropierea mea emotionala de clubul Rapid.
Faptul ca se judeca cu intarziere cazul FC Arges aduce mari beneficii Stelei. Daca pitestenii ar fi fost retrogradati pana acum, s-ar fi luat si cealalta masura indisolubil legata de masluire de rezultate, adica anularea tuturor rezultatelor obtinute de echipa lui Penescu in campionatul recent incheiat. Consecinta acestui fapt ar fi fost perturbarea clasamentului general, care s-ar fi prezentat astfel: 1. Urziceni 66p; 2. Timisoara 63p; 3. Dinamo 62p; 4. Vaslui 56p; 5. Rapid 55p; 6. CFR 53p, toate acestea participand in cupele europene. Adica Rapidul in locul Stelei.
Daca tot am facut acest calcul este foarte interesant de urmarit ca singura formatie neincurcata de FC Arges si nici de arbitri este CFR Cluj. Nu cred in coincidente. Cred ca daca DNA-ul ar sapa mai adanc ar descoperi relatii interesante intre FRF si CFR.
Acum, daca s-ar da verdictul de retrogradare a formatiei din Trivale de unde sa-si mai adune Rapidul jucatorii? Plecati care-ncotro ca potarnichile in caz de primejdie, fiecare isi cauta echipa sau se bronzeaza pe vreo plaja. Pun pariu ca daca Dinamo ar fi prins locul doi prin aceasta anulare a rezultatelor, Rapidul ar fi fost in cupele europene.
Ma-ntreb: ar fi meritat Rapidul pleasca asta?
Daca Rapid inseamna Copos, Taher, Toma sau Sichitiu raspunsul este categoric NU. Daca Rapid inseamna Maftei, Lazar, Spadacio si ceilalti truditori raspunsul este lipsit de fermitate, osciland in functie de moment. Pana la urma ar fi fost rezultatul muncii lor. Daca Rapid inseamna suporterii echipei din Grant raspunsul este categoric DA.

Niciun comentariu: