vineri, 14 august 2009

Masa de manevra

Daca se spune in general ca masa de manevra perfecta sunt pensionarii, in sport aceasta poate fi cu siguranta Maria Sa SPECTATORUL. Sa nu credeti cumva ca acest lucru este valabil si pentru fotbal. Poate doar la Steaua, unde interesele pro si contra latifundiar pot implica anumite categorii de tineri, nu neaparat diferiti intre ei ca mentalitate. In fotbal insa, marea masa de manevra (nu neaparat ca numar intrinsec, ci ca putere privind buletinele de vot) o reprezinta AJF-urile, mai precis presedintii acestora.
Sa lasam teoriile abstracte si sa vedem cu ce ne asteapta Liga I in acest sfarsit de saptamana de mijloc de august:
Primul gol al etapei se va inscrie probabil la Alba Iulia unde "localnicul" Veljovic si "strainul" din Copou, Bujor, abia asteapta sa mai rateze doua-trei ocazii pana isi dubleaza fiecare numarul de goluri inscrise in acest an competitional. De egal se vor bucura probabil doar oaspetii.
Se asteapta un joc frumos pe malurile Begai, unde cele mai frumoase galerii din tara, jucatorii o spun, se vor intalni intr-un derbi numai al lor, intr-o disputa in care fair-play-ul va ocupa cu siguranta un loc de cinste. Jos, pe gazon, nu stiu in ce masura Hizo si Sabau vor reusi sa stapaneasca debordanta fotbabului spectacol pe care sunt in stare sa-l arate cele doua loturi. Daca hamurile nu sunt prea stranse de nevoia de rezultate, pregatiti-va pentru un regal fotbalistic.
Maine (sambata) se anunta la Ploiesti un meci anost, care ar putea fi animat doar de gazde, oaspetii avand datoria sa inchida jocul pentru un meci egal, bistritenii neavand veleitati sau antecedente in ceea ce priveste specacolul fotbalistic. Nu au nici materia prima necesara.
Nu acelasi lucru se poate spune despre jocul de la Cluj, unde siderurgistii lui Munteanu vor sa dea lovitura tocmai pentru revansa pe care Dorinel nu recunoaste ca ii roade orgoliul.
La Piatra Neamt jucatorii lui Dinamo trebuie sa arate daca il mai vor la carma pe Bonetti. Parerea mea este ca il vor si vor depasi dorintele si amenintarile moldave cu usurinta. La cel putin doua goluri diferenta.
Duminica Bania se pregateste de ciuleandra (chiar daca e dans muntenesc, merge si cu praz stropit cu zaibar). De calusari nu poate fi vorba ca au trecut Rusaliile, asa ca fratii Costea vor sparge reduta lui Sorinacio in vreo doua trei randuri, mai lasand loc si pentru colegii lor.
Baietii lui Pustai nu-i vor lasa pe cei din Arges sa se bucure prea mult de punctele neplanificate obtinute pe Dinamo si, dupa ce Bud si-a uns cu crema baftoasa bocancii (impropriu spus bocancii, incaltarile de astazi nemaiavand nimic de a face cu expresia bocanci; nici macar ghete nu le mai poti spune), s-au hotarat sa perforeze cat mai mult sistemul defensiv al lui Stefan Stoica, fostul portar de nationala Popa nemaifiind cel care l-a facut pe Dragomir sa-l ridice in slavi.
Al doilea meci foarte interesant al etapei (nu spui care-i primul) se va desfasura la Vaslui si cred ca indiferent cu ce scor se va termina partida, rezultatul va fi considerat normal. Mi-e frica doar de 0-0, adica cei doi mari portari, Coman de la brasoveni si Haisan de la valceni, sa traga fermoarul pe spatiul dintre cei doi stalpi ai portii de la cei 2,44 metri ai transversalei si pana pe linia portii.
In fine mult trambitatul derbi al etapei nu cred ca se va ridica la rangul prescris. Banuiesc o victorie simpla a Stelei. Doar daca-si baca dracul coada (citeste arbitrul fluierul) s-ar putea produce ceva. Urziceniul nu mai joaca nimic in campionat, gandul lor fiind catre Liga Campionilor, si dupa cum sunt sfatuiti de federatie, arbitri vulcanizeaza gaurile nepeticite de catre antrenori la echipele care ne reprezinta la cel mai inalt nivel in Europa. Vezi cazurile Steaua de acum doi ani, CFR de anul trecut si cuplul Steaua - Rapid din primavara europeana a anului domnului 2006.

Niciun comentariu: