joi, 15 aprilie 2021

Dacă dai cu bârna-n baltă mor peștii

   Mulți români au sperat că asaltul pe cai mari și nărăvași al unei noi orientări politice în România va aduce, nu neaparat bunăstare, cât mai ales transparență, credibilitate, reducerea corupției, debirocratizare adică normalitate. Recunosc că și eu aveam așteptări, încă de când avea influență doar în capitală, mă gândeam, speram de fapt, că pe timp mediu, 5-10 ani, vom călca pe asfalt spre Europa și pe țărână spre vf. Moldoveanu. Uite că mișcarea asta politică este tot politicianistă. Dă cu bârna-n populație din orgoliu și sens politic prost înțeles. Oare chiar nu sunt oameni cu cap care să nu fie doar ușeri?

   Dacă tot am evidențiat locul de dat cu capul de pământ, hai să găsim și locul de credință și speranță. Vă invit în natură. Credeați că la biserică? Nu. Acolo sunt popi și tare puțini au mai rămas printre ei cărora să le urmezi atât vorba cât și fapta. Acolo și-a făcut loc lăcomia, megalomania, opulența și desfrâul. Vă invit în natură și cine dorește să privească spre cer este liber să o facă.

   V-aș chema și pe stadioane și în sălile de sport, dar până nu avem siguranța că sănătatea noastră nu este pusă în pericol de aproapele nostru nevaccinat, nu pot să fac asta. Faptul că sportul nu a capotat în fața pandemiei este bine. Faptul că nu ne putem înghesui în galerii este sănătos. Mass-media este mijlocul de traversare a acestor momente de izolare a sportului de Măria Sa „Spectatorul”, cel fără de care mișcarea sportivă de performanță nu-și are rostul.

   Acest sfârșit de săptămână cuprinde și prima etapă din cele două minicampionate descinse din Liga 1: grupa campionat și grupa retrogradare. Pentru fiecare grupă programul este fix, adică prima clasată joacă acasă cu ultima, a doua clasată joacă acasă cu penultima și tot așa. Deci în grupa campionat (șase echipe) favoritele sunt FCSB-ul, CFR-ul și Universitatea Craiova în disputele de pe teren propriu (am înțeles că FCSB-ul joacă meciurile acasă la Giurgiu) în disputele cu Botoșaniul, Clinceniul și Sf. Gheorghe. În grupa retrogradare (10 echipe) se joacă pe același principiu Argeș - Iași, Târgoviște - Sibiu, Giurgiu - Dinamo, Arad - Ovidiu și Mediaș - Voluntari.

   Cele mai tari meciuri par ultimele din fiecare grupă, dar toate au importanța lor și de aceea consider că nu avem derbiuri în această etapă.

Niciun comentariu: