joi, 8 aprilie 2021

Întâmplător fortuit nu înseamnă obligat și, firesc, nici regulat nu înseamnă batjocorit

   Ultima etapă a sezonului regulat. Apropo de folosirea cuvântului „regular” în loc de „regulat”. Din prea multă imaginație și folosire neadecvată a termenului „regulat” unii s-au gândit că mai potrivit ar fi „regular”. Acești ultramoderniști habar n-au că „regular” este un arhaism al lui „regulat”. Totuși, pe lângă alte utilizări ale unor termeni cu sens diferit față de sensul lor corect, această mică inadvertență este neglijabilă. Încă mai sunt persoane, unele se dau drept poeți, care folosesc termenul „fortuit” cu sensul de forțat sau termenul „editor” în loc de editorialist.

   Să revenim la etapa a treizecea din sezonul regulat. Era să scriu că de departe meciul principal al etapei este cel de la Craiova, unde locul trei întâlnește acasă locul doi. La o privire mai atentă se vede că locul patru întâlnește locul întâi tot acasă. Poate că cele douăzeci de puncte care despart liderul de locul patru par, și chiar sunt, liniștitoare, dar ce te faci dacă ele se reduc la 17 după această etapă, se înjumătățesc la opt și un pic și mai sunt două meciuri directe între FCSB și Sepsi? Ar putea ajunge Sepsi la un joc pierdut de către bucureșteni de titlu? Nu prea, că mai sunt două echipe care stau la pândă și e improbabil ca secuii să câștige tot. Așadar derbiul se joacă la Craiova cu gândul la Sf. Gheorghe. Egalul oltenilor la latifundiar i-a cam scos din cursă dacă nu câștigă cu CFR.

   Lupta pentru un loc liniștitor în turneul de șase echipe este aproape încheiată. Greu de crezut că târgoviștenii vor obține trei puncte la Pitești și în același timp una dintre echipele din Clinceni sau Botoșani să nu obțină victoria în meciurile lor de pe Dinamo, respectiv de la Voluntari. Dacă ambele (Botoșani și Academica) fac egal și Chindia câștigă în Trivale atunci păgubașa va fi formația moldoveană. Greu de crezut, dar nu imposibil. Mai contează și ce doresc arbitri.

   Astra și UTA aparent au meci amical, dar nu e chiar așa. Și la ei se înjumătățesc punctele și ar putea pica în malaxor. La cuțite sunt meciurile de luni de la malul mării, cu găzarii (Deaconu, Morar, Velisar) din Mediaș, și din Târgul Ieșilor cu sașii (Aosman, Bagarici, Matricardi...) din Sibiu. Să nu uităm de meciul restanță dintre Viitorul și Iași al cărui rezultat voi îl cunoașteți deja. Când tastez aceste rânduri partida nici nu a început.

   

Niciun comentariu: