duminică, 21 septembrie 2008

Aheei, forta Petrolu'!

Chiar daca satmarenii nu mai au nici o reprezentanta in esalonul doi al fotbalului romanesc (sa nu-mi spuneti ca nici in al treilea ca-mi creati depresii) m-am gandit sa facem un slalom prin cele doua serii din antecamera.
In seria vlaho-moldava duelul este intre antic si ultramodern. Caile batatorite de postalioane, mici asezaminte monahale si cabinete politice se intretaie cu masurile radicale de coconi plamiditi in vitro. La Ploiesti doua echipe din prima categorie s-au intalnit sambata intr-un joc care nu prea le-a facut cinste. Asezat, batranesc, cu cateva nume ce amintesc inca de epoca "nea Jean", jocul nu poate fi numit de slaba valoare, dar se bazeaza pe principii vechi. A! Sa nu uit. Fluieraturi in tribuna. Petrolistii n-au putut face fata totusi robustetii echipei de sub Pietricica (ce m-ar fi mancat tastele sa scriu ceva de "Palitura de osanda"). Celalalt joc cu implicatii in sferele inalte ale competitiei delfin s-a desfasurat la Bucuresti, in Regie. Chiar daca Sportul Studentesc are o varsta matusalemica in comparatie cu capusele Steaua si Dinamo (nu ma refer aici la situatia actuala a celor doua cluburi, ci la modul cum au aparut ele in primplanul sportului romanesc), echipa lor prin definitie este vesnic tanara. CSM Ploiesti (aici am vrut sa ajung) este produsul unei noi ere in fotbalul romanesc. Era in care este dat deoparte un nume simbol (Petrolul), neglijat un dusman prin definitie (Astra, doctrinata prin stare de conflict atat la nivel de conducere cat si la "corul" tribunelor) si plamadit din efortul comun al municipalitatii si puterii judetene un nume lipsit de carisma, dar solid. Deocamdata.
As mai pendula un pic asupra acestui joc castigat de ploiesteni pentru a aduce in discutie galeria deplasata de la Ploiesti. Cu toate ca echipa de pe teren se numeste FCM, pe parcursul intregii reprize secunde, fara nici o clipa de ragaz (prima repriza n-am vazut-o), ploiestenii au scandat ce am scris in titlu. Asa ca, edili satmareni, pasii laudabili facuti pe semicerc si sub cos se pot extinde si pe gazonul verde. N-o sa fie nici un bai ca galeria va striga "Hai Olimpia"!
Vad ca m-am extins pe acest subiect destul de mult asa ca seria B2 si restul comentariului despre B1 il abandonam deocamdata. Stiti voi: socoata din iarmaroc nu bate cu nazuinta.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Cine are urechi sa auda.