luni, 22 septembrie 2008

Etapa

Incerc ca dupa fiecare etapa sa fac un scurt comentariu asupra meciurilor. Bineinteles ca nu pretind ca detin adevarul absolut, subiectivitatea mea fiind accentuata si de faptul ca sunt rapidist.
Galati - Bistrita: Topitura incandescenta a reusit sa invarta o secure insangerata si trecuta prin mujdei in gatul descendentilor eroului lui Bram Stoker (cel care ne-a blestemat, unii ar spune blagoslovit, cu starostele tuturor varcolacilor).
Binele a invins raul. In loc ca Sabau sa-si impuna punctul de vedere si valoarea, s-a mulat si el dupa intelepciunea cooperatista.
Pitesti - Buzau: Cireasa pusa pe placinta aburinda ce tocmai rasare de dupa trecerea molcoma a unui car tras de vaci. Pe capra, cu biciul in mana, Penescu sfichiuieste aerul spre spinarile bucolice ale lui Tamas si Dulcea (era sa spun imas si ulcea).
Rezultatul acesta nu conteaza. In iunie, indiferent de cum s-ar fi incheiat acest meci, ca si cel din returul acestuia, pseudoragatenii vor fi cu putin deasupra liniei si metisoamarastenii vor fi mult sub.
Targu Jiu - Otopeni: Frisca de pe bombonelele calcate de bocancul pastorului la vremea cand ciobanestii nostri purced a strange turma. Condescu in stana, cu sistarul intre picioare, bolboroseste cu barba-n ie sudalme cu si despre Pacurar si Tilinca.
Scuzati-mi lipsa de inspiratie, dar dupa cum va povesteam vineri, aceste doua partide au semanat ca doua picaturi de ulei. Pana si-n rezultatele surpriza au semanat.
Timisoara - Vaslui: Batranul continent a stat cu periscopul in apele calauzite ale Begai spionand cu mirare pe bravul nostru Gigel si razvratitul nostru Aliuta. Al dintai l-a bruftuluit o tara pe pruncul lui Porumboiu.
Or fi priceput ceva belgradenii si praghezii? Vedem noi joia viitoare.
Steaua - Medias: Flacara harului a parjolit curtenii dimprejurul putului cu petrol lampant si a picurat nadejde in nazuinta lor de a rabufni in fata Camerei Lorzilor. Sictir sir! [Englezism]
Descatusati de miza jocului la primul gol al lui Semedo inscris in cardasie cu tusierul de pe atacul Stelei (Bogdan Stancu, cel care a lansat "Boaba de cafea" spre gol, se afla intro pozitie nerusinata), maimultrosiidecatalbastri au dovedit ca daca sunt "lasati" pot.
Cluj - Constanta: Simfonia neterminata pe Olimpico mangaie corzile unduioaselor sirene, nalucind priceperea timonierului, sabotand orientarea velelor si stingand pipa batranului lup de mare.
Totul a fost perfect pentru intracarpatici, tarmurenii impleticindu-se printre alge n-au smuls sideful din gaoace. Doar l-au admirat.
Brasov - Rapid: Pacatul neinteles al transeelor erodeaza minunata plasa desfasurata in contracurentul miriapozilor. Grauntele germinal patrunde impotent in lava nascuta din frica si-si sfarma hramul procreeri.
Jocul vietii a distrus viata jocului. Ambii carmaci s-au temut mai mult sa nu primeasca decat sa ofere. Astia n-or face niciodata puscarie pentru mita.
Urziceni - Craiova: Bagheta spoita in vasul de argint al magiei a scos un clinchet cristalin inoculand apa vie in sangele tanar hranit cu praz si oua coapte-n cur pe langa foc pe de-o parte si patima si culoare in vedetele pierdute si renascute din carne de dropie si fantani salcii de cealalta parte.
Asa cum mi-a fost slova, a fost cel mai frumos meci al etapei. Pacat de manifestarile vesnic frustratilor Meme N. Stoicul si Dan N. Predatul. Arbitri au gresit putin si in ambele directii si de cele mai multe ori in defavoarea oltenilor. E adevarat ca cea mai grava greseala a fost impotriva ialomitenilor.
Dinamo - Iasi: Sa fie doar Fortuna cea care harazeste traiul dulce al ostenilor din Stefan cel Mare? Sa fie doar Michiduta cel ce-si baga coada in trebile interne ale oastei lui Stefan cel Mare? Raspunde Mama Natura ce haladuiai odata pe Vasile Conta si acum te madalesti intr-un adevarat palat al jocului regal!
Arbitru de casa. Arbitraj de casa. Reactia la penalti a dinamovistilor ce au comentat meciul pe GSP TV a fost fireasca: "si-a facut meciul usor!".

Niciun comentariu: