vineri, 19 septembrie 2008

Gigel Bucur

N-as spune ca a inscris un gol fenomenal. Nici macar util. Sunt insa in masura sa constat ca este singurul roman care a inscris in joia neagra a Bursei Romane. Din cei peste o mie de jucatori care au jucat ieri in Cupa UEFA vreo cinzeci au fost romani, adica aproape 5%. De inscris a inscris cel care in campionat si-a cam pierdut locul de titular cu toate ca sub bagheta lui Dan Petrescu (cel fara chelie) devenea, nu de prea mult timp, golgeter al Romaniei, titlu pe care prevad ca in urmatorii cinci ani nu prea se va mai apropia de un jucator nascut in Romania. Un calcul simplu ne face sa spunem ca, dupa prima etapa europeana, Romania a strans doar 0,57 p la zestrea europeana
Azi incepe meciul de supravietuire al Romaniei in grupa de elita a Cupei Davis. Adversarul nu are un nume prea mare, meciul pare accesibil si totusi am presentimentul unui fiasco. Hanescu si Crivoi sunt cei care vor da piept cu urmasii lui Raj Capur de pe malurile Brahmaputrei. La dublu s-ar putea sa reapara primul dintre Victori, in functie de rezultatatele primei zile. Ieri, in China, Olaru a pierdut ambele partide, atat la simplu (4-6, 0-6), cat si la dublu (4-6, 3-6) in fata favoritelor numarul trei (o chinezoaica), respectiv 4 (niste rusoaice).
Sa aruncam o privire asupra etapei a opta care incepe astazi.
Galati - Bistrita: Bistritenii nu mai au aplombul din sezonul trecut si incepe sa semene din ce in ce mai mult cu o echipa de pluton. Nu cred ca va retrograda, dar nici nu cred ca poate atinge locul noua. Va pendula probabil in magma locurilor 10-14. Dunarenii traiesc inca din elanul golgeterului la zi. Prevad o victorie la doua goluri a gazdelor. Posibil si un meci egal cu titlu de surpriza.
Pitesti - Buzau: Argesenii nu sunt departe de ceea ce am spus despre bistriteni. Avantajul lor este ca au avut un debut de sezon mai linistit si astazi trebuie sa adune puncte albe pentru zile negre. Cred ca vor face si ceva golaveraj, achizitiile Stelutei fiind tocmai bune pentru locurile codase din Liga a II-a.
Pandurii - Otopeni: Seamana ca doua picaturi de apa cu meciul precedent, cu specificatia ca debutul oltenilor a cuprins adversari mai valorosi decat ai pitestenilor.
Timisoara - Vaslui: Derbi european. Nu trec nici 45 de ore de cand au debutat in aceasta editie a Cupei UEFA si se intalnesc dupa acelasi scenariu: banatenii acasa, moldovenii pe drumuri. Jocul se poate incheia cu orice scor, chiar la o diferenta de doua-trei goluri. Ceva ma face insa sa cred ca "drumetii" vor avea asigurat locul patru si dupa aceasta etapa.
Steaua - Medias: Uite cine va beneficia de greutatile ce decurg dupa o vizita a bavarezilor in capitala. Daca Steaua ar fi batut pe Bayern as fi mizat chiar pe o victorie a gazarilor. Asa un meci egal pe final de partida nu este exclus.
Cluj - Constanta: Nu stiu ce sa spun... Logica imi spune ca paznicii de pe faleza n-ar trebui sa plece cu navodul gol, dar aducandu-mi aminte de cum au jucat franarii pe Olimpico, nu prea imi vine sa cred ca se poate intampla ceva deosebit. Mai bine nu pariati pe acest meci.
Brasov - Rapid: Meci al orgoliilor si al politelor. Marturisesc ca si pentru mine este la fel. Daca ma gandesc ca primii pasi in fotbal (la zece ani) mi i-a indrumat nea Hidisan pe Tineretului si ca ultimele jocuri ale scurtei mele cariere (doar sapte ani) le-am disputat in Potcoava sub nea Costea, desigur ca n-as stii ce sa zic. Faptul ca sunt rapidist de pe la cinci ani ma cam trage ata sa zic ca giulestenii vor avea castig de cauza. Dar numai daca joaca fotbal, nu ceea ce au mimat in Germania.
Urziceni - Craiova: Oltenii pot face surpriza etapei si chiar cred ca o vor face. Un meci pe care va sfatuiesc sa-l urmariti. Cred ca va fi un meci de calitate, cu daruire totala si cu multe goluri.
Dinamo - Iasi: In urma cu cativa ani, pe vremea lui Ianul, acest joc ar fi fost cu siguranta blat. In functie de necesitati. Astazi mi-e frica sa nu-i apuce nostalgia. Ma mai linistesc cand vad situatia precara a celor de la Trei Ierarhi. Popa si ai lui pot agata un punct din Groapa. Daca au tupeu pot chiar mai mult.

Un comentariu:

Anonim spunea...

bine ai revenit Gruita.