sâmbătă, 4 iulie 2009

Turul Frantei: tricoul alb.

Sa incepem cu cei mai tineri.
Marele favorit al acestei editii de a castiga titlul de cel mai bun tanar in Le Tour este, cum era si de asteptat, Andy Schleck, detinatorul tricoului alb pe Champs Elysees si anul trecut.
Contestatarii de drept ai acestuia sunt Roman Kreuziger (nu ma pot abtine sa nu reamintesc ca este favoritul meu, anul acesta a castigat Turul Romandiei, iar in Turul Elvetiei, castigat de el anul trecut, a obtinut locul trei, multumitor dupa cum a declarat, deoarece a fost folosit doar ca etapa pregatitoare pentru Turul Frantei, ), Robertt Gesink si Vincenzo Nibali (al doilea favorit al meu).
In al treilea esalon al favoritilor il putem enumera doar pe germanul Tony Martin (Columbia). Aici ar fi fost si olandezul Thomas Dekker de la Silence Lotto dar in ultima clipa a fost scos dintre titulari. Motivul: pozitiv EPO.
In opinia specialistilor (marturisesc ca eu nu numai ca n-am auzit de ei, dar nu le dau nci o sansa la unul din primele doua locuri decat daca patru din cei de mai sus abandoneaza) ar mai fi: Pierre Roland (FRA - Bouygues Telecom), columbianul Rigoberto Uran (Caisse d'Epargne), francezul Jonathan Hivert (Skil Shimano), slovacul Peter Velits (Milram) sau Jerome Coppel (Francaise de Jeux).
De nicaieri ar mai putea miji ochii rusul Nicolai Trusov (Catiusa), francezul Michael Delage (Silence Lotto), francezul Maxime Bouet (Agritubel), italanul Fabio Sabatini (Liquigas) sau germanul Simon Geschke (Skil Shimano).
Clasamentul pentru acest tricou se stabileste pur si simplu din extragerea rezultatelor din clasamentul general individual (cel pentru tricoul galben) a tuturor sportivilor nascuti dupa 1 ian. 1985.
Pentru a participa la concurs citeste articolul postat pe acest blog in 4 iulie, ora 11.

Niciun comentariu: