joi, 11 noiembrie 2010

Neprimitoare

Primul joc al etapei a cincisprezecea este şi cel mai important meci în ceea ce priveşte desemnarea campioanei de toamnă. Previzibila victorie a dunărenilor în faţa sătenilor ar pune cununa de frunze-nfoliate-n promoroacă pe frunţile încinse de dogoarea creuzetelor. Nu ştiu ce mă face să cred că acest lucru nu se va întâmpla. Poate vreo bentiţă vişinie ce dă să-mi împresoare pântecele să aibă păcat.
Steaua - Gaz Metan s-ar înscrie pe acelaşi calapod, cu aceeaşi măsură, dar nu şi cu aceleaşi consecinţe. Metanului i-ar mai trebui puţin mercaptan pentru a i se face simţită prezenţa în atmosferele înalte ale Ligii I.
Chiar dacă sonor Ştiinţa din Craiova şi Dinamo din Ştefan cel Mare reprezintă finit mai mult decât trei din cele patru echipe menţionate anterior, jocul lor rămâne doar foarte atractiv, foarte disputat, foarte foarte, dar fără implicaţii asupra podiumului din această toamnă. Am dat iar motive pentru a putea fi numit răutăcios la adresa "câinilor roşii".
Nu prea ospitalier ar trebui să fie Vasluiul cu ilicita ASTRA (Asociaţiunea Transilvană pentru literatură Română şi Cultura Poporului Român) din Ploieşti. Nu prea-mi plac licenţele peste tradiţie şi veac.
Pentru propria-mi zgândărire a vanităţii consider cea mai importantă întâlnire la Tg. Mureş, unde vagoanele lui Spadacio vor scrâşnii din plin pentru trei lopeţi de cărbuni sub cazanul ce-i îndreaptă spre Liga Campionilor. Numai să fie şi Ioan Ovidiu de acord.
La Urziceni şi Bistriţa timişorenii, respectiv cfr-iştii sunt favoriţi. Ca şi Rapidul de altfel, dar asta nu înseamnă prea mult.
Meciurile de la Alba Iulia ("U" Cluj) şi Braşov sunt lipsite de sare şi piper, dar au în schimb iz de groapă de gunoi. Din păcate, din ce în ce mai multe oraşe cu tradiţie în fotbal se zbat ca delfinii pe uscat şi ţârii ocupă oceanele. Despre ruralizarea fotbalului am mai scris, aşa că... pandurii şi studenţii bucureşteni au motive puţine să se bucure de deplasări. Vine Săgeata...




Niciun comentariu: