luni, 15 noiembrie 2010

Structuri

Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu când mă gândesc la istoria fotbalului românesc, de fapt la istoria fotbalului european, nu ştiu dacă a mai a existat vreodată ca după ce valorile sau sedimentat, adică după primele 10 etape ale vreunui campionat, nici una din primele şase echipe clasate să nu obţină victoria într-o etapă. La toate acestea se mai adaugă şi faptul că nu au jucat între ele, ci fiecare cu adversar din treimea a doua sau chiar ultima. Nu ştiu nici dacă s-a întâmplat vreodată ca cele patru bucureştene aflate în prima linie valorică a fotbalului românesc să agonisească doar un singur punct.
Sfârşitul de săptâmână ce tocmai s-a încheiat a adus şi alte înfrângeri complet neaşteptate în campionatele din europa, gen Chelsea, dar parcă nicăieri nu a fost o cădere aşa generală şi cum eu nu cred în coincidenţe mă gândesc la doar două alternative: ori campionatul nostru este de mucava, ori contractul cu Loteria Română este ca urmare a naţionalizării relaţiilor cu mafia pariurilor. Cică dacă daţi la străini, atunci daţi-ne şi nouă.
Deoarece, din cauză şi datorită faptului că nimeni nu se înhamă la un control amănunţit, e şi foarte periculos de altfel, va rămâne doar suspiciune şi teoria probabilităţilor. Adică teoretic este puţin probabil, dar probabilitatea logică de reapariţie a fenomenului este nulă. Punem pariu că nu va fi aşa? Scuzaţi aberaţiile. Sunt sub influenţa unghiului morfologic dintre plantă şi animal.
Să privim şi părţile frumoase ale vieţii. Să le îndrăgim pe Alexandra, Anca, Loredana şi mai ales pe Ana Maria care ne-au adus un prim aur pentru spada feminină românească, în competiţia pe echipe, la mondialele recent încheiate la Paris. Să o iubim pe Manuela pentru muzichia de aducere aminte ce ne-a dăruit-o sâmbătă seară. Să ne opintim alături de David lângă toţi ceilalţi Goliat în grămada tricoloră ce va să ducă spiritul românesc pentru a şaptea oară la turneul final al unui mondial de rugby. Să ne hotărâm azi pe cine vom vota mâine!

Niciun comentariu: