vineri, 24 august 2018

Arătătorul și cel mare

   Dacă am să mă întâlnesc fortuit cu Dragnea pe undeva sigur îl voi privi sfredelitor și îi voi bate obrazul. Cu arătătorul. Chiar dacă nu am nici o intenție criminală (printre altele nu aș dori să-l absolv de oprobriul public post guvernare) degetul mare se plasează, firesc, în dreptul jugularei. Ochii paranoici sau calculați ai sfredelitului vor vedea doar degetul mare.
   Dacă n-aș bănui că toate aceste desfășurări de situații sunt doar pentru urechi între care nu se găsesc prea multe puncte IQ mi-ar fi milă de Dragnea (repet și aici: mila este cel mai urât sentiment). Mi-ar fi milă de omul cu handicapul de a nu-și da seama că reacția celor mulți din jurul său este firească. Este ca efect al acțiunilor lui.
   Dar pentru că el delirează hai să delirăm și noi. Credem că galeria stelei a fost urgent angajată în rândul jandarmeriei și cea dinamovistă trimisă la granița protestanților. Sau invers. Doar așa se explică vorba din folclor cum că a crescut nivelul de trai al bucureștenilor deoarece se livrează gazul gratuit. Credem că un plan machiavelic i-a lăsat pe cei doi jandarmi intenționat pe mâna uneia din galerii pentru că au crâcnit în front față de cealaltă. Văd că nimeni nu-și mai aduce aminte că au fost salvați de protestatari. Chiar să nu conteze?
   Zbaterea USR-ului este deocamdată ineficientă, vânzoleala din PNL nu are efecte benefice, expectativa UDMR-ului nu mai este lăudabilă nici măcar în ochii maghiarilor, iar în opoziție restul nu prea au putere. Dacă tot suntem la ora elucubrațiilor hai să punem un păcătos într-o eprubetă să-l spălăm de toată smoala, să-i rotunjim urechile și să-l punem să-i șteargă cu șpițul turul pantalonilor lui Dragnea. Cin e să fie? Johannis? Nu-i în stare! Tăriceanu.
   Ș-apoi om vedea de-i bine! Adică schimbăm corupția cu abaterea de la moralitate.

Niciun comentariu: