marți, 7 august 2018

Doamna docilă

   Doamna care se supune la orice cu ușurință, fără să protesteze, trebuie schimbată. Știe oricine. Chiar și Dragnea, cu toată suferința din decizie, a trimis-o în concediu. Nu poate să o schimbe pentru că nu la el este decizia „cu cine?”. Chiar pune în balanță posibilitatea ca Johannis să nu-i mai accepte un al patrulea guvern PSD în ultimele 550 de zile.
   Ca atare se folosește de tot felul de subterfugii pentru a o înlocui pe perioade mai scurte sau mai lungi de la treburile zilnice. Nu cred că se va întoarce repede în biroul de ”primă ministresă” (citește: docilă a prim-ministrului în fapt). Ar fi mulți oameni capabili în PSD să îi ia locul și care să fie acceptați de Administrația Prezidențială, dar aceia nu o să fie niciodată propuși în configurația actuală a organigramei partidului.
   Se naște o altă întrebare: dacă nu din PSD atunci de unde? Nu se va înghesui nimeni. În PNL este haos atât în sânul cât și în capul său, USR-ul așteaptă alegeri de orice fel, strada stă la soare (deocamdată)... Să mocnească vreo idee în ALDE? Idei precis sunt, nu de acuma, dar pe moment nu pot fi ciripite decât prin Ministerului Justiției care picură, picură, picură în speranța că va umple paharul. Dacă nu, îl sparge și gata coaliția! Dragnea nu mai poate fi albit decât în ochii justiției nu și a românilor. Probabil că în momentul de față nu conștientizează chestia asta, dar pentru alegerile următoare, de oricare tip, PSD-ul nu are decât de pierdut dacă nu se fac schimbări la nivel de head office.
   Să revenim totuși la doamna cu pricina. La capitolul minusuri sunt multe. Nu chiar câte se vehiculează în spațiul mioritic dar oricum, destule... La capitolul plusuri nu pot menționa decât că va râmâne în istoria României ca prima femeie prim-ministru.

Niciun comentariu: