joi, 19 noiembrie 2020

De la secțiunea de minimă năzuință la crampoane, cramponări și crampe

       Unii ar spune că s-au aliniat astrele pentru naționalele de fotbal ale României. Eu aș spune că nu prea meritam. Dacă tot s-a întâmplat hai să maximalizăm. Asta înseamnă că, profitând de aliniere, să ne înhămăm la jug și să aducem profit din această baftă chioară. Să îmbibăm în sudoare talentul nativ. Să renunțăm la „secțiunea de minimă năzuință”, un fel de „merge și așa”, și să ne mândrim cu „greu, dar meritat!”. Adică să ne calificăm la turneele finale ale următorului campionat mondial (Cupă Mondială) și olimpiadă (2024), dacă or mai avea loc...

   Oslo (nu știu care minister), Belfast (nemeritat) și Belgrad (sârbii, prietenii noștri) au ornat în albastru - galben - roșu una din bilele din urna a doua valorică de la tragerea la sorți pentru grupele de calificare ale următoarei CM. La tineret e și mai și: Gdynia (Polonia - Bulgaria 1-1), Samsun (Turcia - Austria 3-2), Tiraspol (Moldova - Belgia 1-0), Sarajevo (Bosnia - Belgia 3-2), Netanya și Skopje (dublă Macedonia cu Israel încheiată cu 1-1 peste tot) l-au trimis pe Mutu cu „juniorii” săi la turneul final. Oricare din aceste evenimente dacă ar fi avut un final normal, conform cu valoarea mercantilă a combatanților, Rădoi, respectiv Mutu, ar fi fost demiși.

   Să nu mai vorbim de meciul de la Ploiești. Toată lumea dă vina pe arbitru că meciul s-a terminat egal. Și eu zic la fel, dar pe alte considerente. Întru adevăr este că a acordat o lovitură de pedeapsă nemeritată danezilor (le-a lipsit cam 80 de centimetri), dar tot atât de adevărat este că a eliminat un jucător al oaspeților nemeritat și, mai ales, ne-a validat un gol marcat în condiții neregulamentare (după șutul lui Olaru în bară, mingea a revenit la Moruțan aflat într-o crasă poziție de ofsaid, tot 80 de centimetri). Deci, după „părerea” gruzinului, ar fi trebuit să câștigăm cu 2-1. N-am reușit.

   No, bine! Haideți acasă că începe etapa a unsprezecea cu două derbiuri în Transilvania. Parcă totuși aș zice că cel de la Mediaș este mai tare, deoarece favorita joacă în deplasare. După toată poliloghia mea de acum două săptămâni, excesiv de prolixă (asta ca să fiu acuzat de pleonasm), despre jocurile acasă-deplasare, parcă ăsta n-ar mai fi un criteriu de luat în seamă. În Gruia vine UTA. Rezultatele cred că vor fi surprize indiferent care vor fi acestea. Dacă vor învinge favoritele (FCSB și CFR) vor fi surprize pentru mine, deoarece cred că jucătorii lor vor fi obosiți și euforici. Dacă înving arădenii și Gaz Metanul atunci este surpriză pentru casele de pariuri. Egalul este dorit de olteni, de sfântgheorghieni, de clinceneni și de năvodăreni. Mi se limbă plimba-n gură!

   Apropo de Academica și Viitorul! Joacă între ele. Sâmbătă la amiază. Vreau Hagi, dar... Meciul de la Ploiești, Chindia - Sepsi, ar putea fi cel mai frumos al etapei. Jucători odihniți, năzuințe putincioase, griji secundare de ambele părți, așa că luni, după un serial coreean, în loc de Rex și înainte de latifundiar vă invit în fotolii.

   Unii ar spune că și meciul de la Botoșani e interesant. Poate doar în privința rezultatului dacă se joacă, dar și ăsta e străveziu. Năpăstuitele sunt Dinamo - Voluntari, Iași - Pitești și Sibiu - Giurgiu. Pe aici sunt crâmpeie de crampoane, cramponări și crampe!

Niciun comentariu: