duminică, 1 noiembrie 2020

Plastica

 

    Impresionantă munca pe care a dezvoltat-o Transilvania Business pentru a scoate în evidență trăsăturile pozitive ale economiei ardelene. Acesta este și motivul principal care m-a determinat să răspund prezent inițiativei revistei Transilvania Business, chiar dacă ocupăm doar locul 17 în TOP 20 al județului Satu Mare. Modul în care s-a realizat selecția topurilor a favorizat într-un anume fel firmele care se bazează pe desfacerea produselor manufactoriate prin magazine și/sau depozite proprii. Acesta este și motivul pentru care din cele 30 de firme selectate pentru alcătuirea topului pe județul Satu Mare, mai mult de treisferturi dintre ele obțin puncte pe comercializarea produselor și mai puțin pe producția lor.

   Țin să menționez că aceasta este o constatare nu un reproș. Inițiativa unor astfel de clasamente la nivel de Ardeal este nu numai imbucurătoare ci și necesară. Cred că un stimul pentru competitivitate este exact ceea ce lipsea economiei din Ardeal, economie ce reprezintă hardware-ul și software-ul economiei a cărei carcasă este România.

   Obiectul nostru de activitate este un subiect sensibil pentru ecologie și biodiversitate. Studiem atent ultimele performanțe tehnologice pe plan mondial și ne adaptăm din mers astfel încât efectul pe care îl au produsele noastre asupra mediului să nu impieteze asupra vieții pe Pământ. Prin viață ne gândim atât la faună cât și la floră, cu un aspect de interes maxim pentru om. Reciclarea este una din modalitățile principale pe care o folosim în acest sens, având grijă ca produsele reciclate să nu ajungă în industria alimentară.

   Afacerea pe care am pornit-o în 1992, la început cu acea frică pozitivă din care se naște curajul, s-a dezvoltat an de an în principal prin reinvestirea profitului. În 1997 am achiziționat un spațiu de circa 4.000 de mp, o veche fabrică de fapt, pe care l-am adaptat la necesitățile noastre (hale, depozite, birouri, laboratoare...) pe care l-am „mobilat” cu utilajee moderne la acea vreme importate din Germania, Italia, Taiwan, țări care erau lideri pe piața producției de utilaje de acest gen. An de an ne-am dezvoltat după un grafic relativ liniar, fără hopuri și impasuri, astfel încât la începutul deceniului al doilea al mileniului trei nu prea ne mai încăpeam în pene, să zic așa, astfel că ne-am mutat în casă nouă. Printr-o investiție de 5,5 milioane euro, în 2013, am construit o fabrică nouă cu utilaje de ultima generație, constând în coextrudere, mașini de imprimat si mașini de confecționat, devenind astfel cea mai modernă fabrică de ambalaje flexibile din România.

   Prin efortul nostru de a ține pasul permanent cu ultimele inovații în domeniu și de a investi permanent in tehnologia ultimativă, oferim clienților soluții inovative și actuale care satisfac cele mai ridicate standarde în domeniu. Astfel am ajuns să fim una din cele mai apreciate și solicitate companii de ambalaje flexibile.

    Un factor decisiv în importanța activității societății noastre este calitatea serviciilor si produselor. Din dorința noastră de a satisface cerințele clienților noștri la cel mai înalt nivel, am implementat și certificat în cadrul companiei, sistemul de management al calității ISO 9001. Totodată din dorința de a ne asigura clienții că pot avea încredere în faptul că firma noastră, cum spuneam și mai sus, minimizeaza activ impactul asupra mediului prin procesele, produsele si serviciile proprii, compania noastră este certificată cu ISO 14001, îmbunătățindu-ne continuu performanțele de mediu.

   Un aspect important pe care l-am luat în mâinile noastre este sectorul de cercetare - dezvoltare inovare, sector pentru care am creat laboratorul nostru propriu de testări fizico-chimice. În anii trecuți ne trimiteam angajații la diferite training-uri pentru specializare sau documentare, astăzi organizăm training-urile la noi, chemând pentru susținerea lor pe cei mai cunoscuți factori din domeniu: specialiști, profesori, oameni de știință... Cei aproximativ 70 de angajați (20 la birouri și 50 în hale) sunt echipa pe care ne bazăm și facem tot posibilul ca și noi să reprezentăm un punct de sprijin pentru ei.

   În ceea ce privește producția aplică cinci tehnologii principale: extrudare, tipar Flexo, laminare, confecționare și reciclare.

      Extrudarea

   Datorită celor cinci utilaje de ultimă generație, de prelucrare a granulelor, avem o capacitate ridicată de producție. Controlăm atent procesul de extrudare prin selectarea atentă a granulelor de polietilenă și a aditivilor folosiți. Inovăm procesul de combinare a granulelor cu aditivi, astfel încât să obținem folii a căror caracteristici fizico-chimice să fie conform solicitărilor clienților. Avem posibilitatea de a produce folii de polietilenă în structuri de până la trei straturi.

    Tipar Flexo

   Flexografia este un procedeu de imprimare rotativ, ce utilizează ca mijloc de transfer al cernelii pe suportul de imprimat, clișeele fotopolimerice. La început, procesul flexografic a fost creat pentru imprimarea ambalajelor de carton, azi ajungând să fie folosit la imprimarea de etichete, folii, ziare etc. În cadrul secției de imprimare asigurăm imprimarea multicolor a foliilor cu lățime maximă de până la 1400 mm, cu posibilități de imprimare până la opt culori, inclusiv combinații ale lor.

   Laminarea 

   Proces de aplicare a unui strat transparent, polimeric, de protecție pe suprafața materialului cu imagine. Prin procesul de laminare reușim sa îmbinăm structuri compuse din două sau mai multe folii, obținându-se astfel foliile multistrat. Stratul de laminat protejează imaginea de praf, de acțiunile nefavorabile ale mediului înconjurător, de razele ultraviolete ale soarelui, de umiditate și acțiunea oxigenului care acționează ca un oxidant puternic. Laminarea redă o rigiditate suplimentară suportului imaginii, totodată mărindu-i și termenul de păstrare.

   Confecționarea

   Produsele noastre se adresează clienților din trei mari sectoare de activitate: producători de produse alimentare, producători de produse nealimentare (igienă personală, detergenți, industria farmaceutică, publicitate) și producători de produse industriale.

   Reciclarea

   Concept modern in gestiunea deșeurilor, reprezentând reprocesarea materialelor în produse noi. Investind în utilaje pentru reciclarea propriilor deșeuri am prevenit pierderea unor materiale potențial folositoare, reducând consumul de materii prime și consumul de energie, totodată reducând și impactul proceselor de producție asupra mediului.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 




 


 

 


Secretariat                                Tel./Fax : +40 261.769.529

Tel.: +40 261.757.920

E-mail : office@plastica.ro

 

Cod Fiscal                                RO 642922

Registrul Comertului                  J30/951/1991

Cont BRD                                 RO23BRDE310SV02562923100

 

Director Vanzari (vezi harta)    Platon Lucian                   Tel: +40 746.122.363

E-mail: lucian@plastica.ro

Director Vanzari (vezi harta)    Nemes Daniel                  Tel: +40 749.277.696

E-mail: daniel@plastica.ro


 

Niciun comentariu: