sâmbătă, 16 ianuarie 2021

Quod erat demonstrandum

    Deunăzi grăiam pătimaș de „rezolvarea” jocului FCSB - Astra prin metode, cred unii, inteligente. Până în minutul 70 al jocului fiecare formație a avut câte o ocazie, în rest s-a jucat aproape numai în jumătatea de teren a giurgiuvenilor. Văzând și văzând Neagoe că formația cu un trecut acoperit de umbre (mă refer la FCSB nu la echipa din Ghencea) și, probabil, fără un viitor mândru, pe fondul unei (posibile) accidentări a lui Găman, antrenorul formației de la Dunăre îl schimbă pe vajnicul apărător cu un fundaș lateral fără experiență (59 de minute jucate în cele 16 etape de până acum) deși îl avea pe stoperul Dima pe bancă. Apoi îi aruncă o privire lui Petrea din care se putea citi: „dacă nici acum...!?”

   Mi-am expus paranoia. Stai, că n-am terminat! De ce s-a jucat meciul? Aici trebuie să-l laud pe latifundiar. A driblat FRF-ul și DSP-ul precum Man și Tănase pe Riza. Deci mita funcționează. Vor mai trece câteva mandate de parlamentari până corupția se va diminua. Lemnele vor mai intra pe poarta Kronospan-ului, se vor mai face studii de fezabilitate pentru șosele ultra rapide și autostrăzi multietajate, vom mai conduce A4 (coli, nu mașini) la ANAF și nu vom scăpa de sindromul „ghișeu”.

   Hai la fotbal! A doua etapă la rând în care Sepsi dispută derbiul etapei. După egalul din Bănie cu locul doi, acu vor să deraieze CFR-ul care tocmai a urcat pe doi. Le-aș spune că e deraiat deja dacă gândesc feroviar. Nu le va fi ușor, dar dacă se întâmplă va fi sărbătoare la Puskas Academy.

   Jocul de la Ovidiu ar trebui să fie cel mai frumos al campionatului. Ambele echipe au în componență jucători de certă calitate și în general tineri. Dacă-și dau drumul la joc numai arbitrul iar mai putea încurca. Asta bineînțeles dacă nu adie vântul. Știți că atacanții ambelor echipe sunt foarte sensibili și se culcă-n iarbă. Parcă totuși FCSB are un țel mai mândru.

   Dinamo - Chindia, în deschiderea etapei, și Astra - Univ. Craiova sunt două meciuri care au fracturi de logică. Dinamo va câștiga și la ei e haos, oltenii nu vor câștiga chiar dacă la Giurgiu e debandadă. S-ar putea ca și la aceste jocuri să vedem fotbal. Veți vedea un alt Neagoe.

   Cel mai liniștit joc pare a fi cel de la Călărași, Unde Clinceniul pare să aibă misiune ușoară în fața Sibiului. Ca și covăsnenii, cei din Clinceni, au profitat de sincopele, nereușitele și renunțările unoe echipe care ar avea ce căuta în top 6 al Ligii întâi. Bravo lor!

   Voluntari - UTA ar fi putut fi considerat la începutul lui decembrie ca o luptă pentru calificarea în grupa campionat (play-off). Iată că acum se fuge de retrogradare. Dacă mă întrebați pe mine, voluntărenilor chiar le-o doresc. Știți părerea mea despre ruralizarea fotbalului românesc la cel mai înalt nivel...

   Argeș - Gaz Metan și Poli - Botoșani sunt două jocuri în care oaspeții par favoriți, dar nevoia de aer a gazdelor s-ar putea să-i încurce. Codașele trebuie să se agațe totuși de orice fază penbtru a obține ceva.

    

Niciun comentariu: