luni, 11 ianuarie 2021

Vara nu-i ca iarna, nici vaccinul ca tratamentul

    Tot atrag atenția, pe unde pot și eu, că nu e cazul să ne relaxăm pentru că s-a descoperit vaccinul. Dacă s-a descoperit nu înseamnă că ți la și inoculat. Dacă ești infectat sau te infectezi înainte de a-l primi, vaccinul nu e mai de folos decât un bibelou. Ar fi o soluție după ce întreaga populație este vaccinată, dar până atunci... Avem nevoie de tratament. De medicamente care să vindece nu să preîntâmpine.

   Avem foarte mulți bolnavi și și mai multe persoane care urmează să se infecteze cu virusul ăsta nenorocit (era să spun cu ochi oblici). Lor nu le folosește la nimic vaccinul. Oameni savanți, treceți la treabă și „inventați” tratamentul! Tare am impresia că acesta se află pe undeva dar până nu se vinde o cantitate considerabilă din vaccin nu va fi scos la iveală.

   Na! Am devenit și eu alarmist. Sau fatalist. Fiecare cu paranoia lui. O altă grijă a românului, zic eu, e campionatul intern de fotbal. Liga 1 pe nume. Chiar și ligile inferioare par interesante. Hai să tratăm cu maximă seriozitate fotbalul (sâc!)!

   Baza de plecare a serioasei noastre discuții e marți de la ora 17 la Mediaș, dar noi ne vom ocupa în primul rând de partida de la Craiova unde derbiul etapei Univ. Craiova - Sepsi Sf. Gheorghe (marți, ora 19,45) nu l-ar fi visat Valentin nici în cel mai adânc coșmar. Cum care Valentin? Ceaușescu. Un Becali de acum 30-40 de ani. Nu Gheorghe Becali, ci Ion, Victor și Gheorghe Becali la un loc.

   Așadar oltenii contra Oltului (Sepsi este denumirea râului Olt în limba maghiară). Oare înoată contra curentului. Cu o excepție (un spaniol din liga a doua care probabil nu va avea loc în primul unșpe al echipei din Sf. Gheorghe) cele două combatante nu au făcut nici un transfer. Cel puțin nu l-au făcut public. Din partea secuilor (la conducere mă refer) mă aștept la orice. Cum oltenii pierd acasă puncte pe bandă rulantă și cei de pe malul Oltului agonisesc în deplasare come (cum spune neamțul) cu nemiluita, e foarte greu de bănuit vreun rezultat. Poate știe arbitrul?

   O altă partidă interesantă și tot un duel Ardeal - Regat este întâlnirea din Gruia, unde Edi Iordănescu care nu mai poate umbla cu iordane, căci tocmai a trecut Boboteaza și nu-i pios, are de dat mâna cu Ilie Poenaru, cel fără de portofoliu (citește palmares, că bani o primi ceva). Așadar CFR - Academica (joi, ora 20) se joacă cu sau fără Djokovic (cică își lasă barbă să i se potrivească turbanul) și cu sau fără Deretti, un brazilian aciuat prin Clinceni. Normal ar fi să bată. Cine?

   Liderul joacă tot acasă, dar aparent (și nu numai aparent zic eu) are o sarcină mai ușoară. Giurgiuvenii tocmai au fost contactați de Becali (meteahnă veche și eficace de îmbrobodire a următorului adversar și de a albi valută neagră; valoarea transferului include și rezultatul jocului; nu știu de ce nu sunt interzise aceste practici) pentru Radunovic. Până la vara când se va efectua sau nu transferul s-a plătit avansul. Așa că SC Fotbal Club FCSB SA (cum este înregistrată echipa la FRF, fără nici o explicație pentru înșiruirea FCSB, motiv pentru care îi tot spun Faceți Ce Spune Becali) - AFC Astra (vineri, ora 20 pe Arena Națională) are un rezultat previzibil. Aș fi foarte bucuros să fiu contrazis de vreun Bunica. Îl mai țineți minte? Juca pe la satelitul de la Buzău.

   UTA - Viitorul se joacă vineri de la ora 17 pe Arena Francisc Neuman din Arad. Arădenii nu au un palmares foarte bun acasă și vor suferi la capitolul omogenitate (șase plecați și trei noi încorporați), iar Viitorul tocmai a deschis balul 2021 cu o victorie într-un meci oficial (restanța cu Hermannstadt, 2-1). Sper să urmărim un meci frumos cu multe goluri. Țin cu ardelenii.

   Dacă în primele patru jocuri pe care le-am abordat am discutat despre echipe care probabil vor lupta pentru titlu sau măcar pentru un loc cât mai bun în grupa campionat (play-off pentru cei care mă acuză de anglofobie), în următoarele patru meciuri vor avea pe terenuri echipe ce se vor lupta pentru evitarea retrogradării. Cel puțin așa spun rezultatele de până acum. Așadar, Chindia Târgoviște - Politehnica Iași (miercuri, ora 17, la Buftea), Botoșani - Campionii Fotbal Club Argeș (joi, ora 17), Gaz Metan Mediaș - Voluntari și Hermannstadt - Dinamo (marți, ora 19) vor fi meciuri de luptă, de încrâncenare și de mai puțin fotbal.

   

Niciun comentariu: