joi, 25 noiembrie 2021

Vecine, dragă vecine

   În veci neobosit acest campionat al nostru în a ne face surprize. De la rezultate surpriză la arbitraje surpiză într-un ghiveci nebunesc ce te ține aproape chiar dacă ai sentimentul că ar trebui să te depărterzi. Motive cinetice ne magnetizează într-un proces cu prognoze repetitive cinefile și finaluri surprinzătoare. Pasiuni a căror geneză dispare în neamintitele pățanii ale copilăriei și a căror muzică transpune suave cinele în bătrâne clavecine.


   Etapa care urmează, cea de-a șapteșpea, are ca și caracteristică meciurile strânse. Cel puțin asta ne lasă să înțelgem prin faptul că în patru din cele opt jocuri se întâlnesc vecine de clasament și doar golul din ofsaid al Rapidului a făcut ca să nu fie cinci jocuri în această situație. Apropo de meciul Rapidului cu Chindia. Se potrivește de minune aforismul „pe cine nu lași să moară nu te lasă să trăiești!”. Arbitrul jocului, după ce a eliminat corect doi târgovișteni în prima repriză, a judecat pro Chindia întreaga repriză secundă (din milă probabil) până la faza impricinată, când a dat cu bâta în baltă. Nu mai spune nimeni că golul doi al gazdelor a fost înscris în urma unui fault grosolan asupra lui Săpunaru...

   Greșeala capitală a meciului, dacă s-ar fi întâmplat acum 20 de ani, ar fi putut fi scuzabilă, deoarece asistentul nu avea cum să vadă cine a deviat mingea către autorul golului Rapidului (un marocan care nu prea are ce căuta în Liga 1). Astăzi, când există comunicare radio, eroarea este impardonabilă.

   Derbiul etapei va avea loc pe Ion Oblemenco, în inima Băniei, unde vecinele de clasament, Universitatea Craiova - locul trei și FCSB - locul doi, se vor împrăștia pe toată suprafața terenului într-un meci deschis, pe alocuri agresiv, într-o dispută care se va încheia probabil în favoarea oltenilor. Răniți la Pitești în orgoliu, „studenții” vor profita de anarhia fcsb-istă, domolită, spun unii, de un fir roșu la pauza meciului cu Botoșani. Partida va avea loc duminică, de la ora 20,30.

   Botoșenenii, burzuluiți de acel fir roșu care le-a împleticit picioarele, se vor răzbuna pe surpriza campionatului, Voluntari. Asta dacă nu precipitarea îi va face să se bâlbâie la pasele decisive sau atunci când trebuie să împigă mingea în poartă. Locul șase, în calitate de gazdă, primește vizita locului patru tot duminică, dar de la ora 17,30.

   O serie de trei jocuri au circumstanțe complet diferite. Vecinele de clasament UTA (locul 8) și Argeșul (locul 9) vor dezvolta un joc atractiv cu rezultat, după părerea mea, imprevizibil. Șansa, realizările personale și comportarea portarilor vor fi decisive în jocul de la Arad (sâmbătă, 17,30). De la ora 20,30, tot sâmbătă, Mioveniul joacă în deplasare pe terenul din Mioveni. Gazdă va fi Rapidul. După pozițiile din clasament meciul ar părea dezechilibrat, dar nu cred că va fi așa. Dezechilibrat va fi, în schimb, jocul de la Cluj (luni, 20,30) unde lidera clasamentului primește lanterna roșie, Clinceni. Uneori asemenea jocuri se lasă cu surpize. Nu și acum.

   În mod normal farul lui Hagi, mă refer la becul Liminăției Sale, va decripta mercaptanul cu care gazul răspândit de medieșeni să fie odorific. Partida, Gaz Metan - Farul, va avea loc luni de la ora 17,30. Ultimele două partide ce se desfășoară între vecine de clasament se vor disputa la Sf. Gheorghe (Oltu - locul 11, cu Chindia - locul 10, sâmbătă ora 15) și în Groapă (Dinamo -locul 15, cu juveții pașoptiști - locul 14, vineri, ora 20,30).

   Avem guvern!

  

  

Niciun comentariu: