joi, 5 august 2021

Brânză cu mucegai pe post de penicilină pe limba Novak-ului


   În scurt timp gustul Brânzei pe limba Novak-ului va alerta mediul sportiv de toate genurile. Nu puțini sunt cei care-și iau avânt și declamă: așa nu se mai poate! De la cei 16 ani ai lui Popovici la cei frumoși ani ai lui Lipă, de la bântuitul fotbal până la uitata oină, România are nevoie de o revoluție în sport. Gata cu becalismele, cu miniștri ai sportului dedicați partidului din care provin (nu mă așteptam și de la paralimpicul Novak; pentru sport este necesar un tehnocrat indiferent cine este la putere)! Gata cu președinți ai federațiilor de sport aleși în culise pe bază de mită și recompense!
   Vorbe goale! Așa-i?

    Aparent, după configurația clasamentului, ar trebui să fie o etapă a oaspeților. Doar în trei din cele opt jocuri gazdele sunt mai bine clasate decât adversarele lor. Este vorba de jocurile de la Botoșani (vineri, 18,30, Botoșani - UTA, joc pe care-l consider derbiul etapei), de pe Arena Națională (duminică, ora 22, FCSB - Gaz Metan, joc nu chiar așa de simplu precum arată clasamentul) și de la Ovidiu (luni, 18,30, Farul - Sepsi, cel puțin la fel de interesant ca meciul de la București).

   Al doilea meci ca importanță, după cel de la Botoșani, cred că se desfășoară la Mioveni, tot vineri, de la ora 21,30 (Mioveni - CFR). Liderul joacă al nouălea joc în etapa a patra. Pe deasupra apar și tensiuni în echipă. Dacă vor constanță la nivel ridicat, atât în campionat cât și în Europa, este necesar să intervină conducerea. Ori de o parte, ori de alta, dar ferm. Eu aș merge pe deciziile lui Șumudică. Este cel mai scurt drum spre titlu și o primăvară internațională.

   Pentru mine, jocul de la Pitești este cel mai important pentru că acolo joacă (sâmbătă, ora 21,30, pe stadionul Nicolae Dobrin) echipa mea de suflet, Rapid. Nu prea îndrăznesc să dau un pronostic, dar știu care galerie aș vrea să se bucure în final. Înaintea acestui joc, de la ora 18,30, la Clinceni, se desfășoară cel mai anost joc al etapei, ocupantele ultimului loc, Academica, și al celui de-al zecelea loc, proaspăt promovata U Craiova 1948. Probabil vor să arate că nu-și merită locurile.

   Jocurile de duminică de la ora 19 de la Buzău (Chindia Târgoviște - Dinamo) și luni de la ora 21,30 de pe Complexul Sportiv Craiova (nu mai avem voie să spunem Ion Oblemenco) dintre Universitatea Craiova și Voluntari sunt jocuri la care varianta X este imposibilă. Tocmai de aceea mizați pe ea.



Niciun comentariu: