luni, 23 august 2021

Vibrații latino propuse de Ștefan Novak sub Turnul Pompierilor

   

    Joi, 26 august, de la ora 18,30, la Turnul Pompierilor, atmosfera se va umple de tempouri sudamericane pentru toți cei care îndrăgesc această muzică, această paletă muzicală, ce definește cum nu se poate mai bine spiritul latino, spiritul atât istoric cât și geografic pornit din Machu Picchu și până dincolo de strâmtoarea Magellan, în Țara de Foc. Clipocirile Amazonului și zumzetul Patagoniei vor îmbătrâni un pic cărămida edificiului proiectat de arhitectul Ferencz Diettler în 1903 și finalizat în 1904 în parcul ce astăzi poartă numele lui Rudolf Fatyol.

 

    Programul, aflat în coordonarea și programarea exclusiv a dirijorului sătmărean Ștefan Novak, este divers și interesant. Spun sătmărean pentru că în curând, în această toamnă, se împlinesc 25 de ani de când Ștefan Novak (născut la Pâncota de Arad în 1973) este membru al Orchestrei Simfonice a Filarmonicii Dinu Lipatti din Satu Mare și 17 ani de când este și unul din dirijorii acesteia. Revenind la program vă anunțăm că acesta cuprinde:

 Arturo Marquez – Conga del Fuego Nuevo 

Gerardo Matas Rodriguez – La Cumparsita

Hosé Pablo Moncayo – Huapango

Astor Piazzolla – Adiós Nonino

Arturo Marquez – Danzon nr. 2

Carlos Gardel – El dia que me queieras

Mario Mores – El firulete

Arturo Marquez – Leyenda de Miliano

Astor Piazzolla – Libertango

Horacio Salgán – A fuego lento

Zaquinha de Abreu – Tico Tico


   Nu pentru puțini aceste nume de compozitori și de compoziții nu spun prea multe, dar sunt convins că dacă vă veți afla la eveniment sau dacă doar treceți întâmplător pe acolo vă veți surprinde fredonând pasaje din unele compoziții, pasaje îndrăgite pe care le-ați mai auzit în filme artistice, de desene animate sau documentare.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Niciun comentariu: