joi, 14 octombrie 2021

Tânjim spre vest orbiți de est.

 

    Priveam stupefiat comunicatul de presă trimis de o galerie a unei echipe de fotbal dragi mie, mesaj în care se stipula că din solidaritate pentru cei nevaccinați nu vor participa nici vaccinații la un meci foarte important pe care echipa lor de suflet îl are de disputat la acest sfârșit de săptămână. Se pare că un văl negru se lasă indus în mințile oamenilor. Sunt absolut convins de faptul că numeric cei nevaccinați din acea facțiune sunt superior numeric (oare cât timp?, câți vor dispare dintre ei prin spitale?...) au impus această decizie împotriva rațiunii. Și cică toate astea pentru a da dovadă că sunt uniți.

      A fi unit în afara echipei e un nonsens. Restul sunt baliverne antisistem. Nu-ți lași echipa când are nevoie de tine. Ba chiar dacă aș fi, în același timp, și rapidist și antivaccinist m-aș vaccina doar ca să fiu lângă echipă. În afară de asta vaccinarea este absolut obligatorie pentru a depăși criza medicală (pandemia). Suferă o țară întreagă pentru că avem un Guvern și un Parlament plin de inculți și de corupți! Cei care militează pentru drepturile nevaccinaților în numele Constituției României sunt ori interesați în destabilizarea poporului român, împrăștiind cu bună știință știri false, ori ar trebui să ia legătura cu cei care dezactivează nanoboții din vaccin. Condiția necesară pentru această din urmă variantă este să aibă IQ-ul mai mic de 80, dar cu siguranță această condiție este deja îndeplinită.

    A fi egali în fața legii înseamnă în primul rând să respecți legea. Legea spune să-i protejăm pe cei nevaccinați. Cum îi putem proteja pe cei ce nu respectă legea decât neprimindu-i printre noi, cei care respectăm legea. Nu e precum ne-am proteja de hoți izolându-i prin închisori sau precum ne-am proteja de leproși izolându-i în comunități specifice.Nu. E ca și cum i-am feri pe cei cu guturai să mănânce înghețată sau pe cei cu gută să îngurgiteze mâncăruri cu specific vânătoresc. Nu discut aici despre cei care nu se vaccinează din motive medicale.

  Azi, 13 octombrie (n.r. - data la care a fost scris articolul), 75,7 % din populația adultă a UE este vaccinată complet. În România și Bulgaria procentul este cam de 33%. E ușor să vă dați seama că sunt țări care depășesc procentul de 85% de vaccinați. Acestea sunt în special țările cu un grad ridicat de civilizație: Germania, Franța, Belgia, Anglia, Spania, Italia... cam tot occidentul pe care îl pizmuim pentru nivelul de trai.

   Cum scoatem țara din pandemie? E greu acum. S-a ratat conștientizarea poporului asupra necesității de vaccinare. Guvernul și Parlamentul aveau alte treburi atunci. Acum, după ce s-a sădit panica în mintea oamenilor, este greu să-i mai întorci la realitate. Intervine și orgoliul prin care o decizie o dată luată nu o întorci, chiar dacă a fost o decizie greșită.

   Hai să jucăm un pic șah. Îi rog pe cei care nu cred în vaccinare să scrie pe o hârtie principalele trei argumente pentru care nu se vaccinează, după care să ia fiecare argument și, eliberat de preconcepții, să-i caute contraargumente. Știți probabil. La șah trebuie să te pui în mintea adversarului, să încerci să-ți dai seama ce mutare va face el dacă tu faci o anumită mișcare pe tabla de șah. E ca și cum ți-ai descoperi punctele slabe. Acuma dacă ți sau nu cont de ele depinde de tine.

   În ultimul timp circulă câteva mii de „știri” legate de oameni de știință care militează împotriva vaccinării. Cei mai mulți nu există ca persoane. Nici măcar universitățile de care se spune că aparțin nu există. Alții sunt cunoscuți ca lipsiți de scrupule și din dorința de a epata trântesc câte o înregistrare în mediul on-line. Chiar nici unul nu este o somitate în domeniul său, somitate recunoscută de oamenii de știință.

   Na! Că nu mai am loc de etapa a douăsprezecea. Derbiul e la Mioveni, duminică seara de la 20,30 între Rapid și CFR Cluj. Se mai desfășoară, în ordinea importanței pentru clasament, Botoșani - Chindia (luni, 17,30), FCSB - Mioveni (sâmbătă, 20,30), Argeș - Farul (duminică, 15), Sepsi - Voluntari (sâmbătă, 17,30), UTA - Univ. '48 Craiova (duminică 17,30), Universitatea Craiova - Academia Clinceni (luni, 20,30) și în deschiderea etapei, vineri de la ora 20,30, Gaz Metan - Dinamo.

   În această etapă sare în ochi faptul că șase din primele nouă echipe ale clasamentului joacă acasă și faptul că Dinamo nu numai că nu a adus nici un punct din deplasare, dar nu a reușit nici un gol în afara Gropii din Ștefan cel Mare. Dacă tot vorbim de groapă, ar mai fi de menționat faptul că la Botoșani gropile pentru decedați se fac cu excavatorul.

   S-auzim de bine!

Niciun comentariu: