joi, 10 aprilie 2008

08.08.08.08.08.08 si probabil 08

In a opta zi a lunii august din acest an, la ora opt, opt minute, opt secunde si probabil opt sutimi de secunda se va da , iarasi probabil, startul in a 29 editie a Jocurilor Olimpice (de vara).
Daca e bine sau rau ii las pe Catalin si TRU sa se confrunte. Daca se vor disputa sau nu, daca vor fi boicotate sau nu, asta ne intereseaza pe toti. Chiar daca Satu Mare nu sparge gura targului prin prezenta, pana acum doar Cristina Stahl (sigur) si Adrian Pop (putin probabil) au sanse de prezenta, fenomenul este mondial si nu prea a putut fi strans de gat pana acum.
Primele simptome au fost in Berlinul (1934) lui Hitler cand erau defavorizati nearienii si in special sportivii de culoare. Dupa cateva zeci de ani, tot in Germania, de data asta la Munchen (1972), a fost un atac terorist care a imputinat numarul sportivilor anuntati la starturi. A urmat boicotul de la Moscova (1980) initiat de SUA, urmat (crono)logic de cel de la Los Angeles (1984) initiat de blocul sovietic. Spre lauda noastra si, de ce sa nu recunoastem, spre beneficiul nostru, am respectat spiritul olimpic despartind in mod clar sportul de politica.
Pe vremea grecilor antici, in Elada, inainte in timpul si dupa Olimpiade, armele si scuturile erau uitate, razboaiele incremeneau si ura se disipa.
Sunt curios cum privesc satmarenii acest fenomen, de aceea va invit sa va dati cu parerea asupra evenimentului sportiv care, din nou probabil, ne va retine in fata chioscurilor de ziare, televizoarelor sau bloggurilor.
Crezul meu? E ambiguu. pentru cei care au rabdare...
"Ma frang in zvonul ce va sa dea paloare campului de lupta cu discoboli si herculi. M-ascund de neputinta de-a duce torta nestinsa catre acropola, acolo in atrium. Ma dor tricourile asudate in lungi corvoade de munca si frustrari. Ma rog la fiinta si nefiinta sa plimb fervent buricele degetelor pe tastele primitoare cu vesti de la Cristina, Adi si tot Beijing-ul. Politica este flagelul Pamantului."

2 comentarii:

"a"Al spunea...

Nu e rau.Fenomenul merita multa atentie!

Anonim spunea...

Daca amesteci merele cu perele nu e prea grav ca iese un compot.
Daca faci un melanj compus din sport si politica e de rau pentru ca pare un complot.
Care e rezultatul si cine castiga..?
Eu zic: NIMENI!!!