duminică, 27 aprilie 2008

ETAPA: Au patimit patimasii

Terminasem etapa precedenta cu o intrebare-dorinta. Se pare ca am fost prea patimas, ca atare, am patimit. dar sa vedem ce s-a intamplat in etapa-ntr-o zi de sambata.

Pe dos

Obisnuiti ca finalurile unor partide, in care buzoienii sa nu joace nimic, acestea sa le apartina, ne asteptam ca si acum sa pice vreun gol in tabara violeta. S-a intamplat invers. Reinviatul Gigel Bucur doreste sa demonstreze ca nu numai din tabara studentilor bucuresteni se poate castiga titlul de golgeter. Daca ai valoare nu conteaza centimetri, gramele sau culorile. Important e sa o bagi in ata si adversarii sa reia jocul de la centru.

Aberatie anulata

Ma uitam deunazi pe un site de sport si vedeam ca la cel mai frumos gol al etapei precedente conducea un banal, si pana la urma neimportant, gol inscris din corner cu capul de catre Goian. In urma lor erau clasate alte goluri unele mai frumoase, altele mai putin frumoase, realizate de jucatori mai cunoscuti sau mai putin cunoscuti. Clasamentul era dat de fapt de numarul sustinatorilor uneia sau alteia dintre nechipe. Golul de chinograma inscris de Hidisan (UTA) aparea undeva pe locul cinci cu o zecime din voturile lui Goian. Mai sa fie! Asa ca talentatul jucator a repetat isprava si in fata lui Dan Petrescu (antrenorul, nu controversatul fost arbitru). Dan l-a admirat, dar nu l-a impacientat, realizarea in prealabil a lui Brandan si ulterioara a lui Mara de pe punct, au readus la normal concluzia finala.

Indiferenta contra interes

Goga deschide balul cu un lob de cap. Oare unde va ajunge baiatul asta la toamna? Dupa cum joaca pare talentat, dar cu fite. Daca i le scoate cineva ar putea castiga bani frumosi de pe urma lui. Talent are, cerebral este. Profesionalismul ii lipseste. Spre norocul lui la asta se poate adapta. Marius Nae si Bacila au readus soarta disputei pe sleaul batatorit

Sandoi se da pe brazda.

Greu dar, pana la urma, meritat. Ma asteptam ca Sandoi sa reuseasca sa se adapteze din mers cu noua lui echipa. Se pare ca el este un selectioner excelent, dar se descurca mai greu atunci cand i se da un lot pe mana. Oricum, se vede ca stie sa aseze pana la urma o echipe pe teren. Examenul din fata cetei lui Tudor Vladimirescu (citeste Eugen Neagoe) a fost unul dificil dar depasit cu brio. Dupa un car (cum s-o spune car pe sarbeste?) de ratari ale lui Ljubinkovici iata si un luxos BMW.

Jula - cinci de doua

Trebuie sa ma uit repede pe clasamentul golgeterilor sa vad cate minute mai are de jucat zveltul dunarean pana sa se cocoate in capul listei. Pai asa!? Trei ieri, doua azi, maine patru... Sigur ca-i simplu. Viglianti devine din ce in ce mai important pentru Grigoras. Inscrie, da pasa de gol si este un bun coleg. Mai rar asa ceva. Si-au mai adus cotributia fostul Viglianti (adica Paraschiv) si de la oaspeti Forminte.

Moreno si Prepelita

Necazul oltenilor este ca la Steaua sunt doi de Moreno. Basca al treilea de pe tusa. Oltenii n-au avut decat o singura zburatoare si un mancacios (Gaman). Iancu de Timisoara a avut inspiratia sa scoata toti "suspiciosii" din teren. Nu de alta, dar sa nu mai aiba latifundiarul sprijin prin echipa adversa. Oltenii au crezut ca sunt toti curati. N-au fost. Unul s-a mai impiedicat , altul...

Nerecomandat ghicitorilor

Nu multi cred ca si-au ales acest meci pentru a paria. Nu ma refer la cei care stiau rezultatul inca de la Iasi. Coroian a bisat si a bifat intr-o partida pe care nici sa fi putut n-as fi urmarit-o. E din aceea din vechiul sistem. Oare Popa a stiut ce se intampla sau el e deja cu gandul la Ardealul saxon.

Min. 96, tot 0-0

Singura partida in care s-a inceput de la centru doar de doua ori a fost cea in care tot Ardealul (mai putin militantii militari) astepta izbavirea. N-a venit. In ziua de astazi daca esti corect si daca nu implori divinitatea cu ganduri ucigase n-ai nici o sansa. La piata cand unul ti-arata o pasare fi atent la buzunare, la stana cand e luna plina numarati inca o data oile, in Liga I cand unul vorbeste de Dumnezeu vezi ce dracusori ai in echipa. Felicitari argesenilor lui Cartu!

Dinamovisti de exceptie

Cele mai bune 75 de minute ale lui Dinamo s-au intamplat sa fie tocmai impotriva echipei mele de suflet. Trebuie sa recunosc ca au meritat victoria chiar daca au terminat partida in genunchi, dar cu pieptul bombat. Nici Rapidul n-a jucat rau. Nu prea au gasit cei 7,32 x 2,44 metri patrati ai cadrului portii decat o data, prin Boya. Bratu (pentru cei care inca n-au aflat, nu mai joaca la Rapid) a inscris de doua ori, facand cel mai bun joc al lui de cand n-a fost lasat sa revina in Grand. Nu-s ce-o vru cu plebea(!?).








Niciun comentariu: