miercuri, 23 aprilie 2008

Etapa: Sincopa siderala

1. Natural si adevarat

La Tg. Jiu, Batrana Doamna a venit la taierea mieilor asezandu-se brancusian la masa tacerii, impovarata de gandul ca ultima sansa nu e nici macar o sansa. Unde? La revelatia returului? Asa ca s-au asezat cuminti in iarba asteptand coloana infinita a timpului sa se scurga implacabil pentru ei. Hidisan a pus, spre final, o minge la incleierea barelor deranjand doi paianjeni din poarta sarutului ancestral. Asta tardiv, dupa ce Arrieta si Popete adusesera linistea peste tribunele cu gust lasciv-amarui dupa excursia pacatoasa de sub podul Grant.
2. Paradoxul din saptamana patimilor
In Ghencea (nu in cimitir, ca acolo doarme preaimpuscatul) s-a intamplat ca dupa cel mai bun joc al Stelei din acest retur sa-i pice gusa preaopinentului (adica cel care opineaza prea mult). De ce? Pai Riise in ultima secunda (stai ca asta a fost in alt meci)... Pai ce-a cautat Petre Marin la vestiare cand el trebuia sa nu-l lase pe Karamian sa-i aseze mingea pentru gol sprintarului Bucur? Se aude Laca? Pacat de reusita din eterna faza fixa. De data asta cred ca Steaua merita si un gol din actiune.
3. Nelutu isi asterne de duca?
Nea Jan e sigur ca Sabau nu pleaca de capul lui. Asa e. Are sa-l trimita el. De ce? Pai, simplu! Albastri nu mai joaca nimic nici cand vor, nici cand nu vor. Miroase a pute! Schiopu a transformat de pe var pentru un rezultat pe care zidurile celor doua vestiare il cunosteau din ajun.
4. Sincoputa
Pe bolta innoptata sunt multe stele. Daca unele palesc altele sunt cazatoare. Mai ales daca sunt mici, mici, mici... (vorba lui Copos), cu gauri mari, mari, mari... Numai Emilus (Jula) e de vina ca n-a inscris un hat-trick. Cine l-a pus sa ca dupa ce a instalat un 0-2 pe statistica meciului pana in min.84, sa-i serveasca o minge pe tava lui Viglianti si sa faca inutila realizarea lui dupa nici 150 de secunde. A! Si asta apropo de comentariul aberant al nu stiu cui de acum vreo 2-3 ani precum ca hat-trick inseamna trei goluri intr-o repriza. Nicidecum. Inseamna trei goluri consecutive (fara sa se inscrie vreun alt gol) marcate de acelasi jucator in poarta adversa.
5. Gambitul lui Napoli
Sacrificatul Dorel Stoica din startul partidei n-a fost chiar voluntar. Ar fi fost prea ingenios pentru nivelul fotbalului de pe planeta noastra. Oricum a avut un impact psihologic pentru care psihometria nu are inca raspunsuri. La Dina s-a crezut ca-i intamplare, la Costea s-a produs ingrijorarea, la pauza si-au primit mustruluiala, iar dupa "gangania" lui Lobont (ce-l va lasa pe banca in campania helveto-austriaca) soldata cu reusita lui Gangioveanu, s-au incrucisat reusitele (cate doua fiecare) lui Danciulescu si Bratu. Pe final Costea este al treilea care isi dubleaza performanta lasandu-ma sa nu stiu ce meci am vazut: al golurilor (reusite de exceptie), al duritatilor (nimeni n-a iesit nelovit, nici macar Dorel Stoica; Dancio cred ca va purta masca), al antrenorilor mediocri (cel putin in aceasta partida) sau am fost la o cursa off road cu bolizi 4 x 4.
6. Popa invata germana si Cartu lucru manual
N-am vazut meciul, dar scorul mi se pare normal. M-a frapat haosul din echipa lui Cartu,care a facut ca Mioveniul sa termine pentru a doua oara (cel putin) un joc cu doi jucatori mai putin (Balauru si Chiacu de data asta). A punctat Palimaru.
7. Aritmetic si criptic
Aritmetic pentru ca numai Nasu' si Corleone ii mai pot salva de la matineu pe sepcile rosii, iar criptic pentru ca nu pot intelege cum o echipa cu valorile clujenilor n-au putut obtine un pumn de puncte care sa-i izbaveasca. Vorba lui Romulus, antiteza mea de la Radio UNU din fiecare luni de la ora 16 (nu si de Pasti): "n-au avut praf de putut". Realizarile au fost un "sandwich", fata-verso fiind Gmamdia (mi se limba plimba-n gura), iar magiunul este reprezentat de plaiesul Doicaru.
8. Golul buclucas
Pana la transcrierea lui Despotovici pe clasamentul golgeterilor (si-a pus numar la casa cum se spune) jocul a fost frumos, antrenant, cu realizari tehnico-tactice si cu priza la tribune. Oare cand o sa scape Rapid de meteahna ca dupa ce da un gol sa inchida jocul. Nu se poate spune ca isi baga autobaza in poarta, cu toate ca pe alocuri au fost inghesuiti copios, dar pur si simplu arunca cheia jocului de pe podul Grant si dupa aceea nu mai stie in ce vagon sa o caute: clasa a II-a, de marfa sau de dormit.
9. Catene
Diego Ruiz a mai rasucit pumnalul o data in crevasa din inima latifundiarului, aparuta in Ghencea si adancita la Buzau. Si inca nu sa terminat saptamana patimilor. Oare pentru cine?

5 comentarii:

Anonim spunea...

hehe, chiar frumos, vad ca iti intri-n forma.

Elias spunea...

comentarii bune!

Elias spunea...

Daca nu ar fi unele, destul de rare, sintagme exagerate, textul ar putea avea chiar valente literare... Calitatea ar creste radical daca dupa scriere, autorul si-ar arunca un ochi rece, de gheata asupra textului. Altfel apar imagini placute, scrise de un baiat istet ca cel legat de cheia apararii Rapidului...Apropos de Rapid, plecarea lui Copos e binevenita. Mai mult decit a stricat lucrurile in ultimii ani, nu putea sa strrice nimeni!

Elias spunea...

Esti pe drumul cel bun, continua Gruita!

Anonim spunea...

Frumos....