duminică, 20 aprilie 2008

ETAPA: Gazda primitoare cu camara goala

Am mai vazut etape in care oaspetii au plecat cu multe puncte din deplasare, dar nu tin minte sa mai fi comentat o etapa cu 6 victorii si doua egaluri ale oaspetilor in primul esalon al tarii. Si tocmai cu cinci inainte de final. Dar sa le analizam jocurile:
1. Debut surprinzator la Reghin unde din tribunele vaduvite de prezenta PNG-ului din intreg Ardealul nu a mai avut cine sa-i huiduie pe bistriteni, dar nici cine sa-i incurajeze. Parca peste capul lui Nelutu Sabau se intampla minuni, minuni pe care carcotasii (nu aia celebri) le pun pe seama dodecagenarului tata Jan. Au beneficiat mamaligutele lui "palitura de osanda", dar trebuie sa spunem ca, sper eu fara voia sa, conjudeteanul nostru, careianul Istvan Kovacs, a contribuit la o victorie care ar fi fost cu sau fara voia sa. Rusmir a transformat pinaltiul buclucas prin min. 60.
2. Bomba a explodat din bocancul viitorului participant la CE din vara, Costea. Cum care Costea? Asta-i o vorba sa i-o spui lu' Mutu. In plin proces de inflorire, trandafirii, lalelele si pansaletule din gradina mediteraneeana de pe Bega s-au imbujorat in albul lacramioarelor la vajaiala olteana. Era 1-3, se terminase jocul de vreo trei munute si rapidistul Iancu nu-si credea glandelor. Tocmai lui, care refuzase mita lui Mititelu? Autori: Costea de doua ori la poarta din stanga si Dina de doua ori la poarta din dreapta. Chestia este ca Dina o data a incurcat portarii!?
3. A venit sambata cand era de asteptat ca latinii lui Andone sa castige si pe munca lor, asa ca si-au mutat arca de pe Somes pe Mures si, fara nici un pic de condescendenta, l-au perforat pe Marne de cate ori a fost nevoie pentru linistea locatarilor din SIGMA Feleacului. Cadu, Dubarbier si spitul cu picioarele incrucisate al lui Fabiani (cu doi de b) sunt cei ce raman in statistici.
4. Daca n-ar fi fost si jocul de la Cluj de a doua zi, as fi zis ca la Galati, in nota deja balbaita, unii muncesc si altii se sterg pe bot dupa ce au ingurgitat prajitura. La drept vorbind Steaua a jucat ceva. Asa cum poate Laca, asa cum dispune Gigi, si cu multtrancanitul ajutor divin (nu stiu de ce, da' parca nu a trecut poarta raiului acest ajutor, mai ca m-as uita mai degraba prin cazanele lui Neghinita) Steaua a mai inhalat trei puncte prin tartacuta lui Plesan.
5. In al cincelea joc apare si primul punct smuls de amfitrioni. Spun smuls nu pentru ca oastea lui Popica (era sa spun Stefan) ar fi jucat ceva in acest joc, ci doar pentru ca Deaconu (nu campionul nostru mondial Diaconu, stiti voi, ala pentru care fumatul dauneaza grav fotbalului) s-a pus de-a curmezisul sa-i arate lui Porumboiu medalia lui Basescu. Goluri n-au fost pentru ca Iasiul nu s-a apropiat de Branet.
6. In Giulesti ca-n Giulesti. Mult fotbal. Mult cantec (uneori prea vulgar). Multa suferinta, multa ploaie si in final am vazut romani fericiti (fara parafraze). Coman a facut ca natura sa nu mai dea nastere vreunei anomalii arbitrare arbitrale (pentru cei la care nu le plac jocurile mele de cuvinte le traduc: abuz al arbitrului; iar am sa fiu catalogat ca lipsit de ingeniozitate). Costin Lazar la a "plus una" pirueta a unui visiniu in fata lui Mingote nu nimereste nici bara, nici vreun adversar, nici vreun coechipier, nu rasare din pamant vreo manusa sau bricheta, culmea, nu trage nici pe langa poarta ci mingea se opreste, ciudat, in plasa.
7. Mioveniul este a doua echipa in acest an competitional care pierde un joc avand doi jucatori in plus pe teren. Daca la Cluj, ghinionistii puteau da vina pe tribune, jucand in deplasare, la portile uzinei Dacia-Renault (ce chestie: nu mai este la Colibasi, ci la Mioveni, cu toate ca n-au fost alunecari de pamant pe acolo) muncitorii tare-ar fi vrut sa fie altfel. Golurile, frumoase de altfel, au ornat un rezultat care a trecut prin trei egalitati (la 0, 1 si 2), gazdele nefiind in avantaj decat la inceputul jocului: R. Neagoe, Nae, Gosici, Bratu si Gerlem pot trece pe la casierie pentru prima de marcatori, ultimul putand cere supliment, fiin coautor la celelalte ale echipei sale.
8. Acesta-i jocul despre care spuneam ca Michiduta, Scaraotchi, Mafalda si Nichipercea si-au legat cozile si-au facut pe dracu-n patru. Pe Ion Monea au jucat Ghinionul Cluj cu Bafta Buzau. Scorul normal ar fi fost 8-2, scorul de pe teren a fost N. Jovanovici la Iovita + Bikfalvi (bineinteles ca a inscris dupa min. 90 careianul nostru). Dar sa nu uitam ca de Bafta Buzau n-a scapat nici Steaua in tur. Sa ma intreb ca ar fi posibil ca Buzaul sa castige in min. 90+3 pe Ghencea sa se salveze de la retrogradare si sa-i trimita pe Steaua in UEFA (ce sa-i faci, eu mai sper) sau in ultimul tur preliminar al Ligii Campionilor?
9. Un alt meci care s-a decis in prelungiril a fost cel din groapa cu caini. Maidanezii care au plecat mai repede de la teren nu intelegeau de ce speciile de rasa au convocat o noua sedinta. S-au dumirit cand au vazut "pisica" amarata ca n-a ghicit coltul penaltiului lui Stancu. Pacat de golul de maestru inscris de acest controversat Torje. Mie mi-a placut mai mult golul lui Torje decat cel al lui Fabbiani de la Arad. Banuiam ca in acest meci se vor inscrie doua goluri pentru ca nu trebuia sa distoneze cu statistica. Majoritatea etapelor din acest miniretur s-au terminat cu 20 de goluri inscrise. Cam putine. Nu?