luni, 31 mai 2021

Hâța-hâța tra-la-la

    Panica și banii sunt două ale lumii obsesii. Puritatea și sinceritatea sunt două ale lumii năzuințe. Credința și iubirea sunt metastaze ale panicii și banilor pe de o parte și ale purității și sincerității pe de altă parte. Că vrem, că nu vrem posedăm doze de obsesii și de năzuințe în modul de a raționa și de a simți. Acestea se află de-o parte și de alta a pragului conștiinței, a subliminalului.

   Pentru a te cunoaște ar trebui să răscolești conștient acest prag al conștiinței. Nu cred că e bine să o faci. În cele mai multe cazuri îți vei da seama că năzuințele sunt utopii și obsesiile te domină. Nimeni sau aproape nimeni nu se autoevaluează. Teama de a se descoperii pe sine devine obsesie doar dacă scurmi. Banii devin obsesie doar dacă sunt în posesie. Puritatea este intangibilă, iar sinceritatea monocromă.

   Trăirea este cel mai ușor lucru pentru frivoli și cel mai greu studiu de caz pentru filosofi. E drept că sunt și filosofi frivoli. Aici totul se rezumă la grade: gradele de pe epolet, gradele din termometru, gradele de libertate, gradele de comparație, gradele de determinare și, în stadiul cel mai avansat, gradele din pahar.

   Ușor, ușor o dăm pe sport. Dacă Deac și ai lui ne-au dat vacanță hai să aruncăm o privire în lumea sportului în general:

   Chelsea ne-a albăstrit memoria. Halep privește Roland Garros-ul de la televizor. Dinamo câtigă Cupa României, iar Cristina Neagu o admiră pe Reistad cu trofeul în brațe. În NBA nimic nu-i clar în timp ce în Europa turcii aruncă cel mai bine la coș. Elveția domină pucul mondialelor. Columbienii câștigă pentru a doua oară „Il Giro”. Quartararo pune trei secunde de locul doi la începutul cursei după care încearcă să-l mai prinzi. Duelul Steaua - Saracens - Minaur dă rotunjime balonului oval. Golden European League ne scoate în lume la fileu.

   Am uitat ceva? Sigur da!

 


Niciun comentariu: